onsdag 23 februari 2011

Njuta ledigt?

Solstrålen kom iväg utan protester igår och visade inga som helst tecken på nån tandvärk. Jag slappade mest hela dagen och Göran jobbade in lite så han kan vara ledig ett par dagar nu när vi har korttids.

Men efter en halv dag med ingenting blir man ju rastlös. Och inget vettigt kom jag mig för att göra heller, av nån anledning. Undrar om man behöver träna på att bara vara lite mer ibland, eller om man behöver ha mer grejor för sig så man inte hinner ”göra ingenting” för mycket?...

Nåja, liiite nytta blev gjord, även om jag inte direkt överansträngde mig. Bytte sängkläder, körde ett par maskiner tvätt, hängde upp samma tvätt… fixade schemat och glömde vattna blommorna.

Det sägs att man nästan inte kan torka ihjäl blommor utan att man nästan alltid vattnar ihjäl dom, men… våra brukar torka ihjäl! Totalt bortglömda och skrynkliga, utom all räddning, även om Göran gärna hoppas in i det längsta…

Det var förresten anledningen till att jag fick Orkidén häromdagen, för den vi hade innan var liksom helt brun och fnasig… Det brukar sluta med att vi får köpa nya lite då och då, men det är ju trevligt med lite nytt också :)


Till kvällen mös vi i tv-soffan med lite rödvin och då var det minsann skönt med lite ledigt iaf. Även om det inte är så mycket att se på tv så är det så skönt att bara slappa och slötitta.

Idag blir det handling för hela slanten. Ja, inte lär jag ha nån slant över när vi är klara iaf, men det är ju snart löning igen ;) Jag är ju ute efter en ny laptop så det ska vi kika runt lite efter idag, har vi tänkt. Jag vet redan vad jag vill ha, men sen får vi väl se om vi springer på nåt erbjudande eller så. Huvudsaken är att den har stor hårddisk, för det är därför jag måste byta.

Ja, och sen är det ju den trista storhandlingen då, men den ska ju göras den med. Man kan ju inte bara roa sig… ;) Några andra planer har vi inte idag, men med en ny dator vill jag nog inte ha några andra planer, gissar jag…

Jag fick en fråga från Hönsmamman för ganska länge sen… Nu ska jag svara på den :) Det har varit bara tänder i mitt huvud ett tag… Hon undrar om vi inte känner nån bra frisör som kan komma hem och klippa Sandra. Jag har faktiskt aldrig tänkt på det… Det funkar ju väldigt bra med den fina frissa vi har, det är bara allt runtom som blir jobbigt för Sandra. Sist hade hon ju dessutom tandvärk, vilket säkert påverkade humöret rätt bra. Men, jodå, idén är kanon! Och jag ska ha den i huvudet om det blir aktuellt. Jag vill ändå tro att träning ger färdighet och med rätt anpassning så fixar hon det.


Här är hon iaf nyklippt då, i lördags, innan tandeländet satte igång på allvar.

Och sen ett stort tack till Patricia för alla råd (här och i mail) ang. kosten.

Ha en kanoners dag!
♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Unknown sa...

Tandvärk är inte kul. Det vet man ju själv.
Och hur blir det då om man inte kan förmedla sig ordentligt heller.. Stackars Sandra. tur allt gick bra med det.

Jag tror också som du Nina ang träning. Så länge det fungerar så ska man ju inte begränsa. :)
Men jag håller också med att tanken är jätte bra. och nog tror jag att er frisör hade gjort hembesök om det skulle behövas eftersom hon nu känner Sandra!

Hoppas du får en skön dag...jag håller på den röda färgen! ;)

Kramar om!

Patricia sa...

Skönt med bara vara tid .. =)
En sak är jag med jätteduktig på att göra .. att glömma vattna blommorna .. och sen vi fick igång pelletsvärmen så har det blivit för eländigt för då blir ju blommorna jättefort jättetörstiga och nu hänger de som slashankar i krukorna o bladen är gulbruna på många blommor .. så här är inte heller någon risk för övervattning .. =)

Kul med ny dator även om det är en tråkig utgift, hoppas du hittar vad du söker och vill ha .. =)

Pengar, ja du den eviga bristen .. =(
Min plånbok är tom sen länge, tur Nicke tjänar lite bättre än mig.. =)

Kostråd, ja det var så lite så, det vet du att jag är glad om jag kan hjälpa till med något .. ; )

kram

hönsmamman sa...

Om frissan funkar så fortsätt - man ska inte laga nåt som inte är trasigt =) Tänkte mest bara att när jag var nyförlöst o tyckte det var jättejobbigt att åka ifrån barnen så hade jag en kompis som kom hem o klippte mig i köket o det var toppen för mig! Fin hon blev i håret =)

Maritha sa...

Ja Nina jag tror att du behöver träna dig att göra ingenting........eller så är det bara så att du behöver ha saker att göra hela tiden! Bara du trivs så mår du nog bra.

Hoppas du hittar det du vill ha och att ni myser lite på er ledighet!

Kram Maritha

Anonym sa...

Jaa du lilla Nina-fina! Får se om den här också hamnar i papperskorgen? *skrattar*
Jaa vad ska jag säga nudå, jag som hade skrivit ett så fantastiskt inlägg här tidigare imorse. Jag hade ju räknat ut hur vi skulle få slut på världsvälten och alla krig, men nu har ju det inlägget försvunnit och möjligheterna till det också *hi hi hi hi*

SOm sagt....vattna blommor? Hmm..hade jag ingen AAAAAANing om att man var tvungen att göra, jag trodde alla köpte nya när de gamla vissnat ;-)
Kram på dig goa Nina och ha en bra dag med nya laptoppen?
Lena

Annelie L sa...

Vattna blommor är jag urkass på.....men jag har en man som sköter det galant, så det blir inte så mycket ny köpt här för mig...tyvärr, för jag tycker om att köpa blommor ;)) Men i köks fönstret gillar jag att byta blommor efter årstider eller humör, så då slänger jag dom i smyg för att få köpa nya, eller också sätter jag de gamla nere i nedervåningen i ett rum vi aldrig är i, för då vissnar dom garanterat och jag kan slänga dom med gott samvete....Ja sån är jag .
Ha en fin dag Nina, och öva dig lite på att göra ingenting, det är rätt skönt i lagom dos.
Kramar

Photo by Maria sa...

Glömmer våra blommor gör jag med fast det är väldigt sällan de dör :-)

Ett råd som jag gett innan om hårddisk, spara INTE de bilder du vill spara på datorns hårddisk utan på en extern, eller iaf på båda delar så du har en backup om datorn skulle gå sönder eller få ett virus.. Jag har två externa hårddiskar som jag för över mina bilder på, de är backup till varandra.. På själva datorn har jag väldigt lite material..

Hoppas ni sitter och njuter av ledigheten nu i soffan, kanske med ett glas vin :-)

Kram Mia

Annika N sa...

Ja det är inte lätt att hitta en balans, antingen håller man på en hel dag och grejar så man är helt slut eller så blir det inte mycket gjort.

Njut av ledigheten !!! Kram Annika

agneta sa...

Här sitter jag som den värsta nattuggla, så kan det gå när man somnat framför TV:n! Fint foto på fin Sandra, hon ser så nöjd ut. När det fungerar med besök hos frissan är det väl bra att fortsätta med det. Hon var ju också så fantastiskt duktig hos tandläkaren, så man blir riktigt rörd.

Jag glömmer allt att vattna mina blommor emellanåt, men det är sällan att någon dör tyvärr..... för det är roligt med nya!

Försök att njuta lite av ledigheten, man behöver ju inte ha så mycket att göra utan kan bara vara också. Eller gör något som du velat göra, när du inte riktigt hade den möjligheten. Önskar dig/er en riktigt skön ledighet!

Kram Agneta

Bellan sa...

När man har mycket omkring sig hela tiden och sen helt plötsligt får tid över, ja, då har vi nog svårt att koppla av och ingenting göra. Vi kanske skulle träna mer på det... Men du fick ju en hel del gjort iaf.

Hoppas handlingen gick bra sen ;)
Kram igen!
//Bellan