måndag 1 januari 2018

Ljuvliga första januari

Jag hade skrivit nån slags årskrönika, men skippar den. Jag orkar inte älta eländet just nu utan ser framåt istället.

Så skönt att lämna 2017 bakom sig, och så skönt att nyårsafton är över för denna gång. Även om nyår, precis som jul, numer går väldigt bra, så tar det ju på krafterna. Det finns en anledning till att det går bra och vi var ju ganska trötta redan innan. Men bra gick det, och Sandra var jättelugn, hela långa kvällen.

Dagen var i stort sett likadan som andra dagar, det enda som skilde var att vi åt lite festligare mat och skålade ”Gott Nytt År” (med vin till Göran och mig och coca-cola till Sandra). Men kvällen var helt annorlunda mot hur kvällarna ser ut i vanliga fall. Efter kvällsbadet började förändringarna med korvgrillning i kaminen istället för vanlig middag.


Grunden i kvälls-schemat fanns kvar, så Sandra kände igen rutinerna, men kvällen hade många timmar att fylla. Samtidigt inga större avvikelser och projekt som tröttar ut eller stressar för mycket.

Vi brukar titta på cirkus, som har varit varje år sen vi har behövt det. Men inte den här gången, och inget annat ”Sandra-underhållande” att se heller. Så det blev en film, Pippi på dom sju haven, och sen Bingolotto. Där var det iallafall lite underhållning och musik mellan varven, och Sandra gillade det som tur var.

Sista timmen såg vi nån naturkanal, med lejon och hyenor som slogs om sina offer, haha. Inte jätte-"barn"vänligt, men Sandra tycker inte samma saker är otäcka som vi andra tycker alla gånger. Om ett dött djur är lejonets mat så är det ju bra att lejonet blir mätt, men hon tyckte dom blev lite blodiga och kladdiga och sa "Usch vad äckligt" 😄

Om nån undrar så nej, vi har inte haft tid att sätta oss in i nåt sånt där modernt där man kan se vad man vill, när man vill, men det kommer vi att skaffa åt Sandra framöver. När tid och ork finns, och vi vet hur resten blir. Om inte dvd och tv hinner paja innan dess, förstås.

Kvällen gick som sagt bra, med noga planering och förberedelser. Vi satte upp förändringarna på schemat, men märkte att Sandra frågade och inte riktigt hade koll ändå, så jag ritade ett seriesamtal, eller iallafall ordningen, på ett papper som hon kunde ha bredvid sig på bordet.


Hon följde ordningen och strök vartefter. Det gjorde henne lugn över ändringarna och hon hade ordentlig koll på hela upplägget.


När Sandra började bli otålig, en bit in i Bingolotto, dukade vi fram ”mys” som hon kallar det. Lite allt möjligt plock som tar en stund att äta. Det hör till, och det gillar Sandra.


Vi skjuter förstås inga egna raketer, dels skulle det stressa Sandra för mycket och dels tycker jag väl att dom mest ställer till med olyckor och elände. Men Sandra vill titta i fönstret så nyårsaftonen avslutas alltid med att vi står i hennes fönster och tittar.

Det här upplägget har gått ganska bra dom senaste åren, det som händer är oftast att Sandra blir för trött, med låsningar och utbrott som följd. Den här gången var hon pigg och glad hela kvällen, och för första gången blev det inte ens en låsning när raketerna tog slut och det var dags att sova.

Men det märktes stor förändring på antalet raketer igår, mot för några år sedan. Och det var så skönt! Inte alls en massa småskjutande flera dagar innan i tid och otid, folk har fattat att det krävs tillstånd på andra tider än nyårsafton. Bra! För både oroliga människor och djur.

Vid tolvslaget var det också väldigt lugnt här. Sandra kunde se två ordentliga fyrverkerier från sitt fönster, och vi hörde några till runt oss, men det var över på mindre än tio minuter. Lagom och bra.

Nu önskar jag er en kanoners fortsättning på år 2018

.

1 kommentar:

Linda S sa...

Hittade just din blogg och kommer definitivt att fortsätta läsa. Jag har också en blogg och skriver utifrån vår grabb.