lördag 25 februari 2017

Smarta regler

Det finns regler som är bra för dom flesta. Regler som är till för att man inte ska jobba för mycket… Antar jag, eller det är väl vad man ska tro iallafall. För när man har ett jobb där man inte kan vara ledig så blir det ju billig arbetskraft när man liksom måste jobba ändå, men utan lön.

Sen måste man ta semester också. Jippi. Det innebär semester på lönebeskedet men i praktiken gratis arbetskraft. Eftersom jag är mamma så bryr jag mig inte så mycket om vilka timmar jag får lön för och inte, men jag behöver ledigt ibland. Och framförallt, Sandra behöver folk som hjälper henne även när hon inte har föräldrar som jobbar gratis. För jag har svårt att tänka mig att det finns några ”vanligt anställda” som är beredda att jobba utan lön.

Bra regler. Verkligen.

Det hade varit okay om reglerna kunde anpassas lite, när det är akut personalbrist. Så dom assistenter som skulle behöva rycka in kan göra det. Och få lön. För annars kommer det finnas stunder som är obemannade i framtiden, och det går ju liksom inte.

Med en massa flyt hinner vi få full bemanning inom kort, så Göran och jag hinner ta ut lite av vår semester innan året är slut. Vore nice. Men det vi hoppas på i första hand är väl att vi ska kunna komma ner i att bara jobba dom timmar vi får lön för, vilket är 48 timmar i veckan. Nästa mål är väl kanske att kunna jobba bara heltid. Semester har varit vårt mål i flera år, och vem vet, kanske når vi dit också, framöver. Det långsiktiga målet är ju att vi inte ska behövas alls. Det målet måste vi nå innan vi dör..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir lättare att vara ledig när Sandra får eget boende.
För mig har det varit en hel del jobb utöver arbetstid hos Hanna men det är stor skillnad att vara ledig när jag är hemma,det gör att jag hinner återhämta mig på ett helt annat sätt.
Vi/jag har ju även haft vaknätter i alla år så för mig är det att få sova ostört hemma som är det allra bästa och som behövdes mest.
Det är liksom en helt annan sak att t ex stanna kvar nån extratimme och fixa något,eller ta med något på väg till jobbet.
Hoppas det löser sig med boendet snart.
Ha det gott!
Annette

Bellan sa...

<3 <3 <3

Saknarkramar i massor! <3
//Bellan

Tina sa...

Kramar i massor <3