lördag 11 februari 2017

Det gäller att ligga minst tre steg före

Även fast jag skulle behöva vara ledig, eller sjukskriven, så är det himlans skönt att jobba också. För det innebär att vi hinner få undan allt som legat efter, och som man inte kan göra på sin fritid. Sånt som ingår i jobbet, och som man måste ligga i fas med för att det inte ska köra ihop sig alldeles. Kommer man efter, så blir det väldigt tung-jobbat, så det gäller att ha lite disciplin på sig själv, för då hinner man ganska mycket på sin arbetstid. Och jag gör ju hellre mina arbetsuppgifter på min arbetstid än på min fritid.

Nu börjar vi komma ifatt oss igen, och det är så skönt. Det minskar ju stressen bättre än att vara från jobbet och känna att man har massor som behöver göras, och som inte blir gjort så länge man inte är där. Vi har fått tillbaks strukturen och en vettig verksamhet åt Sandra. Vi har gjort om schemat så det är mycket bättre anpassat, vilket i sin tur har gjort att Sandra har börjat utvecklas framåt igen. Hon valde t.ex. bort skapande häromdagen för hon ville minsann bolla istället. Alltså wow! Så klart fick hon bolla 😊 Skapandet sparades tills hon valde det, och det gjorde hon idag.

Snygg den vart, sa Sandra :)

Vi har också rensat bland allt gammalt som inte används, och sorterat det nya. Gjort dom schemabilder som behövs till nya schemat och dom nya aktiviteterna. Samt fått bra ordning på förvaringen av bilderna.


Vi har planerat aktiviteter framåt, så det ska gå snabbt att ta till roligheter vid behov, och Sandra slipper bli uttråkad av att behöva göra pärlplattor för att man inte hinner planera nåt annat. Vi har satt upp en planeringstavla där vi kan skriva upp skapande-idéer och annat matnyttigt, så vi kan förbereda aktiviteterna i tid. Och, framförallt, vi har bra rutin på att förbereda i god tid.


Det är så himlans skönt att vara i fas igen!

Må finemang!

.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Kram <3

Anonym sa...

Så härligt att läsa!
Förstår precis,jag blir också glad i hela kroppen de gånger Hanna klarar att välja själv.Det andra jag blir extra glad för är när vi lyckas hitta aktiviteter hon gillar.
För Hanna ställer epilepsianfallen till det rejält så hon kan inte ha fasta tider för något alls utan allt måste anpassas utifrån dags (eller natt!) formen.Hon har istället en viss ordning för olika saker och de dagar hon mår bra gör hon mer,de dagar hon mår dåligt gör hon mindre.
Den nyaste roliga aktiviteten är "skattjakt".Där har vi rör med tennisbollar som assistenten placerar ut (olika antal och olika svårt utifrån dagsform),dem får hon söka och lägga i rören och när rören är fyllda får hon öppna ett paket.
Hanna älskar paket och skulle helst få såna varje dag men det här har vi 1 dag/vecka och det är olika små billiga saker i paketen.
Hon gillar det så mycket att hon ibland gör egna paket som vi ska lägga i skattjaktslådan och då kan hon göra den fler gånger (det blir för dyrt annars).Det gör henne inget att hon vet vad det är i paketet även om de nya är roligast.
Den här aktiviteten är för att få in rörelse på ett roligt sätt.
En annan bra rörelseaktivitet är "kasta ärtpåsar" i hinkar,på matta osv.
Hoppas ni har det gott!
Annette