tisdag 25 oktober 2016

Sista chansen

Vi kommer överklaga avslaget om ”Särskild anpassad bostad” för det här fungerar inte. Sandra kommer aldrig kunna bo kvar i huset när Göran och jag inte finns mer, så vi måste hitta ett alternativ som är bättre. Och eftersom lägenhet och gruppbostad inte är aktuellt måste vi överklaga nu.

Vi fick ju aldrig något avslag ens, utan handläggaren lät helt enkelt bara bli att utreda. Så jobbar dom i den här kommunen, och hoppas att man låter det rinna ut i sanden. Gör man inte det så har dom iallafall vunnit tid… Igen. Drygt tre år har gått, och dom har fanimej inte gjort ett skit för att hjälpa oss!

Jag fick kontakta handläggaren och tala om att vi ska ha ett avslag, och fick ett äckligt smörigt svar om att han hoppades att vi mådde bra (?!??) och ”Oh, det var en miss av mig, jag ska genast ordna det” Pfffst! Skitsnack från början till slut!

Men vi ska iallafall överklaga, och det är ju inte alls säkert att det hjälper, men det är vår enda utväg nu. Annars återstår bara att slå upp ett tält åt Sandra utanför kommunhuset där hon och assistenterna kan hålla till. Och nej, Sandra skulle inte fixa det heller, men hon har ingen annanstans att ta vägen eftersom vi inte kan finnas för henne i all framtid, så det skulle åtminstone få media att reagera. Vi måste ju försjutton få hennes liv att fungera innan vi dör! Annars hamnar hon i kommunens klor och kommer aldrig mer må bra, eftersom dom inte tar reda på hennes behov utan har bestämt sig för att hon fungerar som hon pratar. Dvs dom kommer fortsätta ställa på tok för höga krav på henne och hon kommer krascha. Igen. Fast när vi inte finns så finns det heller ingen som sopar upp och får henne på fötter igen…

Så den här överklagan är det viktigaste vi måste lägga vår energi på nu, och vi tar hjälp av jurister. Håll tummarna är ni snälla..

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jag håller tummarna hårt, så hårt.
Styrkekramar ❤

Annelie L sa...

Tummarna hålls och tankarna är ständigt hos er. Kram o kärlek

Bellan sa...

En massa tummar hållna här hos oss!

Många tankar och kramar till er som kämpar så hårt!! ❤️
//Bellan

Johannes mamma sa...

Alla tummar jag har!!!

Anonym sa...

Det är ett förb....t oskick det där att ge muntligt avslag dvs man nekar folk att ansöka och det blir svårt att överklaga.När de skriver ett avslagsbeslut tvingas de motivera det på ett helt annat sätt.
Jag ser ingen anledning att Sandra inte ska få en särskilt anpassad bostad,men det kan tyvärr ta år innan det går igenom.
Håler tummarna!
Annette