torsdag 27 oktober 2016

Börja om, om och om igen…

Det fanns ju en väsentlig anledning till att vi valde att skita i kommunen och satsa på att Sandra ska bo kvar i huset istället. Nämligen att tjafsandet med kommunen tar knäcken på oss till ingen nytta.

Men, nu är vi alltså där igen, för det finns inget annat alternativ som funkar. Vi kan ju inte gå här och vänta på att vinna nån miljonvinst, liksom. Tiden går och det brinner i knutarna!


Det finns alldeles för många och stora hinder för att vi ska kunna ordna med boende åt Sandra på egen hand. Det viktigaste är ju att Sandra kan bo kvar när vi inte finns mer. Det funkar inte i ett hus som kräver att där bor någon händig person som är rädd om huset. Dessutom kan ju saker gå sönder och då vill det till att det finns resurser. Särskilt om man måste ta till hantverkare för att laga minsta pryl. Så det är ju inte ”bara” lånet vi måste hinna betala av innan vi dör.

Så nu är det kommun-tjafs igen då. Och sömnlösa nätter, migrän och ilska. Ringa och dubbelkolla precis allt och ta reda på rättigheternas paragrafer och allt finstilt och precis alla små kryphål och olika vändningar. Suck! Att dom bara orkar dra allt så långt dom bara kan, när dom säkert vet att vi har rätt i slutändan. Om vi orkar överbevisa det.

Nåja, efter att ha fått överbevisa att vi har rätt till ett ordentligt avslag så vi kan överklaga, så verkar det som att vi nu inte behöver överklaga att handläggaren inte ville utreda vår ansökan alls. Men jag ropar inte hej förrän vi ser att det är klart. Om det blir som vi nu hoppas, så kommer vi väl åtminstone bara behöva överklaga ett avslag på det vi har ansökt om… Sa jag att dom krånglar till det lite i den här kommunen?!

Lär återkomma om det framöver.

I övrigt är det okay med oss. Sandra har varit skör en tid nu, och vi vet inte vad det beror på riktigt. Eller, det finns ju fler orsaker och det är antagligen en kombo. Idag är hon hos frissan för första gången utan mig. Jag hoppas det går bra för dom och att Sandras ork räcker till dagen är slut. Dom är nog tillbaks närsomhelst och jag börjar jobba klockan 16, så jag ska avsluta här nu.


Må så gott, ni som fortfarande kikar in i den här röran :)

.

3 kommentarer:

Linda sa...

Hej! Jag har följt din blogg sedan du gästbloggade hos Meekatt, men är inte en sådan som lämnar kommentarer eller direkt syns. Nu tänkte jag bara önska er stort lycka till, känns som att det behövs - er kommun verkar vara väldigt krånglig! Jag önskar att jag/vi läsare kunde göra något för att hjälpa er. Jag tänker på er i alla fall. Återigen, stort lycka till.

Anonym sa...

Kom på att fråga om ni gjort en skriftlig ansökan?Annars är det ett tips,allt skriftligt som kommer in måste nämligen diarieföras hos kommunen och det blir svårt att strunta i en skriftlig ansökan.
I teorin gäller muntlig ansökan men det är tyvärr inte så i praktiken.
Använd juristhjälpen till det den kan och koncentrera dig på att beskriva Sandras behov skriftligt (det kan du bäst) så blir det säkert bra till slut även om det tar tid.
Ha det gott!
Annette

Bellan sa...

Jag kikar förstås gärna in här - oavsett om det är rörigt eller ej!

Tänker på er, det vet du! ❤️
Kram!
//Bellan