måndag 4 april 2016

Lite ledigt

Nu har vi snart lite ledigt här. Sandra har tagit sovmorgon i helgen och fått sova ut, efter ett par vaken-nätter. Hon har varit ganska pigg, t.o.m. på nätterna ;) Det har inte varit några vaknätter för min del, utan en nöjd tjej som inte sovit bara.

Efter jobbet idag ska hon till korttids, och där kan hon inte få sovmorgon om hon skulle behöva det, så vi passar på att låta henne sova när hon kan.

Vi har lite planer och ärenden på vår ledighet, men kommer ha en hel del tid att njuta också. Ett enda möte ska jag på, och det är inte på kommunen så det är lugnt. Så mycket mer har jag inte att berätta just nu, så jag avslutar med att svara på anonyms kommentar, som ni hittar efter gårdagens inlägg.


Hur vi gör nu, och varför det inte skulle funka att göra lika i en annan bostad. Det var väl lägenhet vi pratade om?! Vi bor inte i lägenhet.

Jag vet inte om du menar att det inte finns något annat än lägenhet när du skriver – ”Det finns inte”. Svar på det är att det finns möjlighet till bra boende till Sandra, men vi kan inte ordna det själva om vi inte har turen att hitta en hyresbostad som ligger tillräckligt enskilt. Hon skulle fixa att bo i vårt hus om vi anpassade, vi har haft dom planerna också. Vi har haft arbetsterapeuter här, och en väldigt bra plan för vilka anpassningar som behövs.

Anledningen till att vi inte gick vidare med det är att Sandra inte skulle ha råd att bo här när vi inte finns längre då bara elräkningen vintertid skulle ta nästan hela hennes inkomst (och ja, vi har bergvärme). Dessutom behöver hon en buffert till oförutsedda händelser om hon ska bo här, och det kan hon inte ha om hon ska få bostadsbidrag. Vi har faktiskt kollat alla möjligheter ganska noga!

Jag vet vem man vänder sig till och hur det går till att bostadsanpassa. Jag vet också ungefär vad som är möjligt att anpassa och hur miljön runt boendet bör se ut om det ens ska vara mening att anpassa nånting.

Jag vet också att LSS-handläggaren inte har med anpassningarna att göra, det jag menade var att hon (eller någon annan ansvarig) bör veta vilka behoven är innan hon letar efter ett boende som är anpassat efter dom.

.

1 kommentar:

ann möller sa...

"Det är liksom ingen mening med att få ett beslut om att Sandra ska få en sån bostad om det inte finns en".
så skriver en person i sin kommentar i förra inlägget. Jo det är visst det mening att få ett sådant beslut för då får kommunen ordna en bostad som passar Sandras behov.