måndag 6 april 2015

Julen varar fram till påska

Påsken har varit skör och Sandra har mest längtat till vardagen då hon får åka till dv igen. Hon har pratat om ”blåa dagen” (tisdag) och inte varit så värst intresserad av nåt annat. Det har kanske bidragit till att själva ”påskfirandet” gick smärtfritt. Ingen större stress över att äta påskmat och gömma påskägg. Men väldigt skör ändå, av alla möjliga andra orsaker, bl.a. längtan till dv.

Vi lyckades hålla påsken hemlig ända till påskafton, vilket var bra. Hon hade nog inte fixat det också, bland alla andra funderingar hon har i sitt huvud just nu. När jag berättade vilken dag det var, så blev hon så klart glad, men det dröjde inte länge förrän hon ville räkna dagarna till ”blåa dagen” igen.

Just när vi satt och åt påskmat så kräktes Sune (katten) och då var friden slut i ett nafs. Sandra fick ett utbrott för hon fixar ju inte såna oförutsedda händelser riktigt. Det var bara att gå därifrån tills lugnet återvände, och sen hade Janssons frestelsen hunnit kallna så vi slapp bränna oss på tungan ;)


Men det var skört så det var till att kasta i sig maten och ge damen lite egen matro. Ju längre dagen gick, desto skörare blev det. Innan kvällen hade vi avverkat ett par utbrott till, samt lite Alvedon mot ”magknip” som Sandra sa att hon hade. Det kan det ha varit, eller så mådde hon allmänt dåligt för att hon var ur gängorna. Det är nämligen inte alls säkert att hon kan tala om vad som felar alla gånger, så man får gissa lite.

En del godis hade det förstås blivit, men inte jättemycket. Vi är ganska sparsamma med sånt över lag, så när hon får ”extra mycket” så är det inte mer än vad andra äter när dom äter godis en vanlig godisdag. Å andra sidan kan det ju räcka för henne, eftersom hon inte är van vid mer.

Stort ägg men lite godis

I påsen ligger ett nytt gosedjur

Men damen är trött nuförtiden. Det är många intryck som ska sorteras, och det märks att energin inte riktigt räcker hela dagarna. Så ”magknip” eller vad det nu var, kan bero på trötthet eller en ”vanlig svacka” också.

Sandra blandade nog ihop högtiderna lite, och började prata om julen, spelade julmusik och hittade tomtar i nån gammal tidning som hon klippte ut. Dessutom har vi hushållspapper med julmotiv (inga kommentarer på det) så det är kanske inte så konstigt om hon blir lite förvirrad? Men det kvittar väl vad helgen heter, det är ju nästan samma mat ändå ;)

Nu är det iallafall vardag igen, även om det egentligen är helg fortfarande. Sandra har sina vanliga korttidsdygn, så jag ska lämna henne där klockan tio, och sen har vi långledigt. Ja, allt är ju relativt, men längre än på länge iallafall ;) Jag börjar ju jobba igen på onsdag morgon, men det ska bli skönt med nästan två dagar hel-ledigt först.


Ha en fin vecka!

.

1 kommentar:

Lena sa...

Det låter som det trots allt är lite mycket nyheter för Sandra även om det säkert är bra nyheter. Hoppas att hon vänjer sig och att det blir bra framöver OCH att kommunens dumstrut trillar av. Ha en skön ledighet nu och hoppas ni har tid att koppla av.
Saknakramar ♡♡♡