onsdag 15 april 2015

Fotbollsplaner och andra mål

Nu är alla projekt jag har haft på gång, och det material jag har tillverkat klart. En del av det har jag samlat under fliken ”Pedagogiska tips” om det är så att nån mer har användning av idéerna.

Det här är det senaste och nu tror jag inte vi behöver så mycket mer sortering, för nu har vi en del variation att ta till.


Här kan man antingen sortera i skruvar och muttrar x fyra olika storlekar, skruva ihop par och sen sortera, eller skruva isär och sortera.

Sen hade jag en massa tomma rullar som jag har funderat en del på hur jag skulle kunna använda. Och färgade glasspinnar som jag köpte när jag var på Panduro för lite sen.


Det fick bli sortering av det med.


På eftermiddagen åkte vi en liten tur och letade utflyktsmål med mål. Alltså nånstans inom rimligt utflyktsavstånd där det finns en gräsplätt och ett fotbollsmål, eller nåt. Vårt mål är att avsluta vissa dagar utomhus, eftersom det är lite jobbigt för Sandra att ta sig in och ut. Då får hon lite luft och lite motion samtidigt, utan fler krav än när hon ändå ska hem. Så vi har hittat ett par möjligheter till det nu, och ska bara planera det ordentligt innan vi kör igång för Sandras del.

Det tar sig, och efter nästa planeringsdag kommer vi nog ha kommit ännu några kliv framåt. Att vi är påväg åt rätt håll är det ingen tvekan om, det är bara att titta på Sandras utveckling och mående. Så skönt att hon börjar bli sig lik igen. Hoppas, hoppas att det får fortsätta vara bra nu…

Jag hann allt med ett samtal igår också. Med en vän som jag inte har pratat med på drygt 20 år.. Men fatta!!! Det är ju helt galet, vart tar tiden vägen? Trevligt var det hursomhelst och tack för pratstunden! Vi väntar inte 20 år till innan nästa samtal väl?! ;)

Bellan undrar om Sandra har sitt rum på andra sidan skärmen som man kan se på en del av fotona jag har visat förut, där vi förbereder Sandras arbeten. Nej, det skulle inte funka, hon vet inte ens att vi håller till där med allt material. Sandras rum ligger på andra sidan väggen, och skärmen avgränsar ett vardagsrum.


Jag har tagit fotot från hallen, i dörröppningen, och bredvid vardagsrumsdörren finns dörren in till Sandras rum, som måste vara stängd om hon ska få arbetsro. Mellan dörrarna finns också ett draperi, som kan avskärma hallen. Det använder vi när Sandra ska gå på toa, eller in/ut, för att hon inte ska bli störd av något/någon då. Toan ligger också i hallen, mittemot Sandras rum.

Ha en fin dag! Jag ska slappa med Spotify och kaffekoppen ett tag innan jag drar till världens (än så länge) bästa jobb :)

.

Inga kommentarer: