torsdag 30 april 2015

Jobbar vidare

Här finns inte så många lediga stunder att hinna så mycket annat än jobb på, men allt är iallafall bra med oss. Tacksam över att vi är två här hemma, eftersom det inte går att göra nåt annat än att jobba när man jobbar. Göran får sköta all markservice, från handling och städning till att laga bilar, sköta om huset, fixa ärenden och allt annat som måste fixas när Sandra inte är hemma. När hon är hemma hjälps vi åt med assisterandet och så mycket mer blir det inte just nu.

Det är ju en sak att jobba i stort sett dygnet runt, det är inte det som är jobbigt, faktiskt. Det är att inte hinna nåt annat som tar på krafterna. Men idag är jag ledig iallafall så idag har jag lite sånt att komma ikapp med. Bl.a. en rutinundersökning och ett frissabesök som båda är ombokade eftersom jag behövdes på jobbet när jag hade tiderna innan.

Egentligen behöver jag köpa lite kläder också. Både till mig och Sandra. Det går ju åt lite annat än ”gå-hemma-och-skrota-kläder” när man jobbar. Fast för att hinna handla kläder behöver jag ju vara ledig nån gång när det är öppet i affärerna.


Men, som sagt, att jobba är jätteroligt så det är lite dubbla känslor. När vi får tag på assistenter så det räcker, och jag inte behövs lika mycket längre, så kommer det kännas lite tomt och tråkigt, för vi har så himla roligt på jobbet. Som tur är kommer jag vara kvar lite ibland, när det behövs vikarie, och det kan ju faktiskt vara lagom. Det är så roligt att Sandra fixar att jag jobbar som assistent på dv, för det är ju ingen självklarhet. Det går jättebra och det är vi tacksamma över.

När livet funkade och vi hade korttids varje måndag till onsdag, och var lediga hela dom dygnen, då var det lagom. Då hann vi både städa, handla och vila, så det är vad vi ser fram emot igen. Skulle jag behöva jobba på dagarna så skulle vi nog behöva ändra våra korttidsönskemål så vi hade ledigt efter jobbet varje dag. Eller varannan helg, men helger fixar tyvärr inte Sandra att vara på korttids.


Bästa assistansbolaget försöker iallafall prata vår kommun tillrätta, för att vi ska få lite ledigt i sommar. Eftersom vi inte har fått ihop assistenter som kan täcka semestertiderna än. Men, vi får se hur det går. Förut, när det var personer som förstod Sandras svårigheter och behov som var ansvariga för bokningarna, då tog dom hänsyn och specialanpassade. Men nya chefer och ingen som helst förståelse gör att dom tittar med skygglappar på sina paragrafer, och glömmer individerna som blir drabbade.

Men dom har iallafall backat på att dv ska vara öppet efter Sandras behov så hon behöver inte drabbas så hårt om hon inte får vara på korttids efter våra önskemål. Får vi tag på nån som kan hjälpa mig så kan vi vara på dv varje dag. Det är bara ledigheten jag missar isåfall, och det får ju gå.

Nåja, det blir som det blir. Veckan har iallafall varit jättebra hittills, och i tisdag avslutade vi dv-dagen med en härlig utflykt till en fotbollsplan. Sandra älskar bollsporter så hon var strålande glad :)


Efter ”matchen” fick hon pusta ut en stund på avbytarbänken med lite ”äppel-mellis” och sen fotade vi vårtecken.


Sandra fotade massa fina saker som hon hittade i naturen, och lite annat som hon gillar...


När vi hade lämnat damen på korttids åkte jag hem och skrev ut fotona och sen gjordes ett kollage av dom på dv igår. Jag hade tänkt fota det och visa hur fint det blev, men det hanns inte riktigt med.

Idag ska Sandra på gympa och dv med sina älskade assistenter och utan morsan. Sen har vi helg igen och hela april har bara försvunnit.

Jag önskar er en fin valborg!

.

Inga kommentarer: