fredag 2 september 2011

Snart är det helg igen

Sandra behövde en ledig dag igår, även om hon var rätt okay. Man märker att hon är mer kravkänslig och skör när hon är trött. Hon hade säkert klarat skolan, men då var risken väldigt stor att hon inte hade orkat idag istället, och det kändes ju viktigare med tanke på ridningen.

Först ville hon ut och blåsa såpbubblor. Väl ute ville hon rensa ogräs istället, men tröttnade snart och ville hellre in och titta på Carola och Per Gessle på tv. Det var nog en rätt lagom aktivitet, tillsammans med lite ”klipp i kataloger”


Idag är det, som sagt, ridning igen, efter ett långt sommaruppehåll. Gissa en som längtar här hemma och pratade hästar hela halva dagen igår ;) Tänk vad roligt att hon kan rida i skolan, för annars hade hon inte fått den upplevelsen. Iaf inte särskilt ofta. Dels finns det inte direkt några ställen att rida på i närheten av oss, och dels ska hon ju orka, och ha tid. Och det blir inte så mycket ork och tid över när skola och korttids är avklarade.

Men hursomhelst så är ridningen verkligen Sandras egna intresse, och det gör att det känns extra roligt att hon har möjlighet att rida i skolan varje vecka. Det intresset kommer inte från Göran eller mig utan hon har hittat det själv. Ja, hittat det har hon väl inte, precis, men intresset är iaf inte påverkat av oss. Hon älskar det verkligen. Samtidigt som det ger henne så mycket av både träning, balans, motion, glädje och kontakten med djur.


Det var allt för idag och imorrn är det helg igen. Fasligt vad veckorna rusar på. Rätt vad det är så är det sommarlov! ;) Jag önskar er en skön fredag och trevlig helg!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Annelie L sa...

Hoppla, hoppla, först ska vi allt ha September, sen kan det gott bli sommar igen, eller nja, vi tar väl lite vår också, det gillar jag.

Tänk vilken lycka att få rida på skoltid, jag tycker att Sandras skola verkar vara helt fantastisk. Dom försöker verkligen se varje elev och anpassa så bra som det bara går. Tänk om fler barn kunde få uppleva sin skolgång så positiv.
Hoppas du får en skön rast idag och att allt är bra hemma hos familjen Gustafsson på sexan.
Kram vännen// Annelie

Sparkler sa...

Ridning är verkligen en otroligt fin sport, fastän jag är rädd att min dotter skall skada sig när hon faller av (har hänt några gånger). Men jag får försöka vara lika modig och tänka att man kan skada sig i många andra idrottsgrenar.

Och sedan detta samspel mellan hästen och barnet. Där är det kommunikation som ibland liknar telepati. <3

Just nu står min andra dotter i kö för att börja rida också.
Vad härligt att Sandra kan få ta sina lektioner i skolan.

Bellan sa...

Nejdu, nu får du allt lugna ner dig Nina! Det är låååååååååååååååångt till sommarlov, eller hur?!

Det där med ridning är man ju lite avis på. Jag har i alla år önskat att det fanns ett ställe där sonen kunde rida efter hans villkor. Man ser riktigt hur bra Sandra mår och trivs på hästryggen! Så roligt för henne att få den möjligheten! Som du skriver är det säkert nyttigt för henne på många sätt och vis.

Ha nu en trevlig helg, hoppas den kommer att avlöpa bra för er!
Kram från Bellan!

Maritha sa...

Ojdå vad hon rusar fram nu då.......lite annat först va!!!!!!

Verkligen bra att hon får rida på skoltid, toppen bra aktivitet för henne!

Ha nu en skön helg vännen <3
Kramar Maritha