söndag 4 september 2011

Jag behöver nog träna, kanske?

Ja, på shopping alltså...

Jag fick en sån rolig kommentar av Annelie L efter förra inlägget. Det första minnet hon har av mig… Första bloggminnet. Jag får nog berätta om den händelsen igen, för er som inte läste den förra bloggen…


Det var flera år sen, på den tiden Göran jobbade ganska mycket, nästan varje dag, så jag hade ganska gott om egna stunder då. Och det bästa jag visste (då med…) var att åka en dag för mig själv till stan. Det hände ju inte speciellt ofta på den tiden heller, eftersom jag bara kunde göra det när vi hade korttids, och inga andra planer.

Hursomhelst så kom den där efterlängtade dagen då jag skulle ta bussen till stan, med musik i öronen, och shoppa hela härliga dagen... Men det första jag ser när jag kliver av bussen är ett erbjudande på väskor i en väskaffär. ”Köp tre betala för två”


Nu stod det ju inte väskor på min inköpslista, men vi behövde faktiskt nya resväskor, för både Görans och min hade gått sönder. Och Sandra behövde ny skolväska. Så det första jag gör när jag kommer till stan är att knata in i väskaffären och köpa två stoooora resväskor och en ryggsäck!

Japp! Så var det med den shoppingrundan. Det var bara att kånka upp alla väskorna på första bästa buss som tog mig hem igen. Inköpslistan hade jag kvar till en annan gång… Och om nån undrar så, nej, jag kom inte på att jag hade kunnat ta väskorna sist… Det kom jag på när jag klev ut ur affären och insåg att jag inte kunde släpa runt med två stora resväskor hela dagen. Lika smart då som nu, men det bjuder jag på ;)


Faktum är att det inte blev nån mer ensam dag på stan, förrän nu! Så då förstår ni att det inte händer så värst ofta. Men den här gången har jag bil och inte behöver vi några resväskor!


Som jag skrev igår, så hinns det inte så mycket mer än lördag på lördagar. Men vi hann iaf gå igenom lite kläder för att se vad som behöver köpas till Sandra när jag åker in till stan i veckan.


Ridskorna kunde jag stryka från listan, till Sandras stora besvikelse. Hon älskar ju skor, och helst nya… Men det känns lite onödigt att köpa nya när dom gamla är som nya fortfarande.

I fredags, när det var ridning i skolan, sa Sandra att skorna var för små. Men nu har jag ritat av hennes fot och kollat, och det var dom inte alls det! Snarare lite stora isf. Jag undrar jag om inte lilla damen försökte lura mig lite där, i hopp om att få nya skor?!

”Vanliga mammor” gillar nog inte att barnen luras, men jag blir bara glad av sånt! När Sandra räknar ut hur hon ska få som hon vill, liksom :) Fast några nya skor till ridningen blir det inte. Hon kommer säkert bli nöjd ändå, efter min shoppingtur, för utan blir hon inte, det lovar jag. Och hon blir, som tur är, alltid glad över allt nytt hon får.

Sandra hann ut en sväng på förmiddagen igår och ville rensa ogräs. En mycket bra sysselsättning, tycker jag för övrigt. Kul har hon och fint blir det :)


Vi får väl träna lite på tempot bara, så det inte hinner gro igen innan hon är klar ;) Haha, skoja bara! Dagen var iaf bra, även om damen var lite skör mellan varven. Lite trött och mycket ”längta till skolan” är det.

Idag tänkte vi grilla. Det gäller väl att passa på så länge det är skönt att äta ute, för det känns att hösten närmar sig.

Det här är från i somras då vi hyrde stugan i Örkelljunga

Ha en skön söndag!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Maritha sa...

Ha ha ha.....det var ju inte bästa shopping sättet :-)) Tur att du inte behöver några väskor nu då!

Synd för Sandra att hon inte kunde lura dig till att få nya skor :-))

Hoppas söndagen blir fin så ni får grillväder!

Kramen Maritha

Annika N sa...

Ha ha..kul berättelse :-) sånt hade nog jag med kunnat fixa :-))
Vad duktigt att Sandra vill hjälpa till i trädgården och så får hon ju lite frisk luft med på köpet :-)

Ha en finfin söndag !!! Kram Annika

jeannette sa...

Hej vännen
Bästa shoppingen vill jag säga ;) men så tänkte jag till varför fortsatte du inte och shoppade tänk så mycket som hade fått plats i väskorna ;);) Rensa ogräs är inte så kul har själv gjort det i dag men fint blir det ju. Och Sandra är ju duktig på det så nästa gång kanske jag ringer ;)Idag har solen lyst på oss och det är vi glada för, för det har den inte gjort för mycket denna sommar ;( Ha det gott vännen det är länge sedan jag skrev här ska bli bättre på det jag lovar . kramar i massor och hoppas du får en bra vecka

Annelie L sa...

Men Nina då....det var ju faktiskt värre en vad jag mindes ;0) tre väskor, ja jag säger då det.
Men jag är glad , för vem vet om jag hade fortsatt läsa din blogg så intensivt som det nu blev tack vare den berättelsen. Tack!!
Kram till dig den bästaste av Ninor<3

Bellan sa...

Haha, vad duktig du är på att shoppa vännen ;) Ja, du behöver nog träna. Synd att du inte har tillfälle så ofta.... Men du sparar ju pengar på det viset iaf.

Vilken härlig och mysig grillstund ni ser ut att ha haft.
Kram, kram!
//Bellan