söndag 1 april 2018

Lagom avskalat och lugnt


Sandra visste inget om påsken förrän på påskaftonens förmiddag, vilket gjorde att hon var lugn dagarna innan och sov bra på natten. Hon vaknade dock på fel sida av humöret och ville inte ha frukost till en början. Det lugnade sig relativt fort, och resten av dagen fungerade bra på alla sätt och vis.

Schemat på morgonen såg ut som vilken lördag som helst.


Bilden är tagen innan Sandra är vaken. När vi sen går igenom det så flyttas ”IDAG” till rätt dag och den tomma platsen fylls i med något Sandra har valt att göra efter frukost.

Under förmiddagen, när det var dags att förbereda lunchen, fick Sandra veta att det inte alls bara var stekt korv och potatis, utan påskmat vi skulle äta. I samband med att vi talade om vilken dag det var, så satte jag också upp bilden för påskfirande efter maten. För efter maten gömmer vi påskägg och det är ju det Sandra mest förknippar med påsken.


I den mån Sandra orkar, beroende på vilken dagsform damen har, så målar hon ägg. Det orkade hon den här gången och tyckte var roligt.


Aptiten brukar vara lite si och så när det händer annat som stör ordningen, men hon fick i sig en rejäl portion och var nog ganska mätt när det var dags att gömma våra ägg.


Sandra är ingen storätare när det gäller godis, utan brukar bli nöjd ganska snart. Resten sparar vi till kommande lördagspåsar.

När godiset var färdigätet återgick vi till det vanliga schemat. Dagen var lugn och Sandra var nöjd.


God fortsättning på helgen.
.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Skönt när det flyter på och att ni hittat en bra plan att hålla er till så att Sandra får en påskafton hon mår bra av 🐥 Kram o påskpuss på kinden.