söndag 15 oktober 2017

Hipp, hipp HURRA

När Sandra fyllde två år fick hon ett lek-kök. Då hade vi ingen aning om att hon skulle behöva ett även som vuxen. Men nu vet vi, så i 23-årspresent fick hon ett nytt lek-kök, och lite tillbehör. Ett helt lek-rum, faktiskt.


På understa hyllan fanns plats för en del av det hon fick i paketen,
tallrikar, glas, skålar och muggar.

Vi ska sen utöka med fler tillbehör vartefter vi ser vad som fattas. I julklapp kommer hon få ”lek-mat” och bestick. Eller så får hon bestick tidigare, om jag hittar några bra innan jul, för det var lite svårt att äta soppan hon lagade med fingrarna 😋

Hon fick en ny padda också, för den förra hade låst sig så ingen kunde låsa upp den. Fast den slog vi inte in, det var inget paket som hon hade förstått riktigt, så den fick hon när det var dags att använda den senare. Eftersom vi inte är några tekniska genier, så fick vi den inte att funka på ”Sandra-vis” med spelen hon hade förut, med Spotify funkar iallafall, så den invigdes till chips-myset på kvällen.

Egentligen fyllde Sandra år i veckan som var, men det passade oss bättre att fira henne igår. För Sandra spelar det ingen roll vilken dag det är, så för att inte krångla till det sa vi att hon fyllde år som igår. Och hon fick inte veta något förrän på morgonen, på så sätt blev natten lugn.

Jag tycker om födelsedag, sa Sandra,
och färgsorterade paketen 💖

Först sjöng vi, fikade och öppnade paket i sängen, förstås. Det hör till och så ska det vara. Sandra har en födelsedagsmugg som vi köpte åt henne i dop-present.


Den används bara en gång om året, till födelsedagsfrukosten, och den dricker hon alltid ”varm” choklad ur. Chokladbollar är också ett måste!

I dom flesta paket var det ju tillbehör till hennes nya lek-kök, men när hon öppnade paketen hade hon ingen aning om att det fanns ett lekrum som väntade på henne. Det fick hon se sen, när vi tog med oss dom nya sakerna ner, och öppnade dörren till det nya rummet.


Ja, sen lekte vi, lagade mat och fikade hela förmiddagen. Förutom när jag var tvungen att laga lite riktig mat.

Dagen till ära blev det fläskfilé, potatisgratäng och smörstekta kantareller. Tack till världens bästa svamp-letar-hund som hittade kantareller åt Sandra, och tack till hundens bästa matte, som rensar och förväller svampen åt oss när vi inte har tid. Man blir alldeles tårig, faktiskt, och Sandra älskar smörstekta kantareller och tycker det är extra spännande att en hund har hittat dom åt henne.

Stort tack också till Annelie och Agneta för omtanke och paket på posten till Sandra, hon blev mycket glad och nöjd över allt hon fick.


En lyckad och fin födelsedag blev det. Grattis till världens bästa tjej!

.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Grattis till världens bästa tjej <3

Och vm-medalj till dig och Göran!!! Ett eget kök till Sandra har ni fixat. Du har ju berättat i förväg men ändå, när det kommer en bild på Sandra på väg att öppna dörren, då blir jag rörd till tårar.

Kram <3

Annelie L sa...

Vilken underbar födelsedagspresent ❤️❤️❤️❤️