onsdag 5 juli 2017

Trötter

Igår var damen trött efter måndagens besök, så hon tog sovmorgon. Det är skönt när hon kan sova ikapp sig istället för att bli sjuk. Visst kan hon bli sjuk ibland, men när hon var yngre blev hon alltid sjuk och kunde inte sova bort tröttheten alls. Det kan iofs bero på att vi har lärt oss hennes gränser bättre, och inte låter det gå för långt utan återhämtning. Med rätt anpassning orkar hon ju betydligt mer.


Men trött var hon som sagt igår, trots sovmorgon. Den nya bekantskapen fick se hur ett utbrott går till och hanteras, vilket inte är en nackdel även om man inte önskar sig utbrottsdagar. Det är ju sånt man måste gå igenom ibland och livet är inte alltid rosa fluffiga moln.

Det brukar vara nån smekmånad på det här jobbet annars, eftersom Sandra tycker det är roligt och spännande med ”besök” som hon säger innan vi börjar säga att det är hennes assistent. Så låsningar och utbrott brukar man inte kunna visa och träna på förrän efter ett tag, vilket är lite synd. För det är ju en viktig bit som man bör klara i det här jobbet, och det är ju bra om man får se även dom bitarna så fort som möjligt.

Eftermiddagen och kvällen gick bra, trots allt. Vi gjorde inte nåt som ställer extra krav utan det blev mest att klippa. Sandra orkade inte ens se film eller lyssna på musik, och det hör verkligen inte till vanligheterna.

Så någon promenad, eller fotboll blev det förstås inte. Sandra visste inget om våra planer, så det var inget hon saknade. Hon ville däremot åka bil, och det kan ju berott på att hon behövde det. Hon blir väldigt lugn av att åka bil, nämligen, men det blev inget av med det heller. När Sandra är för trött så klarar hon inte förflyttningar så bra, och då innebär en biltur oftast låsningar och utbrott på vägen till och från bilen.


Vi får väl se hur humör och väder blir idag, men Sandra vill blåsa såpbubblor iaf. Morgonhumöret är inte på topp, precis. Ha det fint.

.

Inga kommentarer: