måndag 3 juli 2017

Tekniska flyttbestyr

Vi får nog se till att anställa assistenter som är lite tekniska, så Sandras grejor får funka som hon behöver framöver. Det är ju inte bara, liksom. Sen blir grejorna omoderna och obrukbara eftersom tillverkarna är så smarta att dom ser till att det gamla inte går att uppdatera på apparater som är några år, även om dom är hela fortfarande. Slit o släng.

Sandras padda, den får vi nog köpa en ny, verkar det som. För att låsa upp säkerhetsspärren behöver man kvitto, och på kvittot ska det stå samma nummer som på paddan, eller hur det nu var. Men på vårt kvitto står ett annat nummer, så det är inte giltigt, sa supporten. Suck.

Nuförtiden ska det ju vara trådlöst, och eftersom även dockan är paj så är det väl knappast lönt att försöka få ordning på eländet. Men en fin vän ska skicka en nygammal docka/högtalare som funkar på min iPhone iaf, så Sandra kan lyssna på musik tills vi har ordnat nåt annat åt henne. Tack snälla Kim, gulligaste du!


Sandra lär ju behöva en dator också, och så småningom även tv och vad det nu är för nyheter man bör ha för att det ska bli bra med filmer och sånt som hon är beroende av. Men vi kan ju inte köpa allt på en gång, så vi är glada om det kan fungera lite hjälpligt till att börja med. Det lär ju gå på en slant ändå, med flytten. Vi har ju en tv och dvd i källaren, som nog funkar tills vidare iaf.

Vi hade sparat ”flytta-hemifrån-pengar” till Sandra, men när den dagliga verksamheten inte fungerade gick den potten åt till allt material, och dom möbler vi var tvungna att köpa själva. Men det ska nog ordna sig. Som sagt kan vi ta lite i taget, och Sandra får ju ta det mesta av våra möbler och grejor när hon flyttar. Vi har nog så vi klarar oss ändå när vi bara blir två i det här stora möblerade huset.

Hon får väl önska sig presentkort på IKEA och Elgiganten av tjocka släkten 😑 Nä, jag skoja, dom vet inte ens att hon ska flytta. Om inte nån läser bloggen, men det tror jag inte, för då krävs ju ett visst intresse…


Hursomhelst så finns det ganska mycket grejor redan, och resten får vi ta lite över tid. Huvudsaken det viktigaste ordnas innan Sandra flyttar dit. Det är iallafall spännande och ska bli roligt att göra fint hos henne.

Idag är lägenheten tömd från den verksamhet som varit där tidigare, så Göran ska träffa handläggaren och titta lite mer ordentligt på den. Sen hoppas jag verkligen att inte kommunen kommer med några överraskningar så vi hamnar på noll igen, för sen ska alla papper ordnas och bostadsanpassningarna ska bli klara i sommar. Håll tummarna, för säkerhets skull.

Sandra och jag får besök hela dagen och det ska bli roligt. Ha det bäst.

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Halloj vännen!
Nu har jag läst ikapp lite igen...
Kan du inte lägga upp en lista på det Sandra behöver? Jag och säkert många med mig har saker i gömmorna som skulle kunna komma till bättre användning.
Saknar er! Kram till er alla
X:et L8