torsdag 29 juni 2017

Sune-bulan

Idag ska vi på besiktning av katt. Jag var ju till sjukhuset med honom akut i höstas, och han blev inlagd över natten eftersom han var svårt förstoppad. Det visade sig att han hade fel på njurarna, som resulterade i att kroppen inte tog upp vätskan som den skulle. Eller, så är det ju fortfarande, eftersom njurproblem inte går att bota, bara bromsa.

Vi har sen dess fått vänja honom med bara blöt njur-mat, vilket var ett bekymmer i början men nu inte är några problem längre. Vi blandar dessutom maten med extra vatten och paraffinolja. På så sätt har magen fungerat bra, och han är pigg och glad.


Dock vill dom kolla honom regelbundet, och egentligen ska han på ultraljud ungefär var tredje månad. Men eftersom han lades in akut, och gjorde ett par dyra ultraljud, i höstas, så tog ju försäkringspengarna nästan slut. Så vi har hållit tummarna för att han skulle må bra tills pengarna fylldes på igen, och det gjorde han.

Så idag ska alltså Sune på koll, och vi hoppas att det ser bra ut och inte har förvärrats något sen sist. Han hade också en sten som dom vill ha lite extra koll på så den inte lossnar och täpper till olämpligt.

Förresten, på kallelsen stod det att vi gärna fick ta med ett urinprov. Hahaha, jag har inte ens försökt lista ut hur det skulle gå till. Det får proffsen ta hand om på plats. Sist stack dom in en nål i samband med ultraljudet, och det var hur smidigt som helst.


Vi hoppas att allt går bra här hemma medan jag är iväg med Sune, för det blir ju inte helt lätt att kasta sig hem om nåt händer. Men det brukar lösa sig och allt är noga förberett och planerat.

Det var allt för nu. Hare fint!

.

Inga kommentarer: