tisdag 1 november 2016

Sune-bulan

Jag tänkte ge er en liten katt-uppdatering, för er som undrar och vill veta.


Igår var vi ju på djursjukhuset, Sune och jag. Han hade en tid för vidare undersökning eftersom hans förstoppning kom tillbaka och tyvärr inte var en engångsföreteelse. Det var väl lite väntat, då det oftast finns en bakomliggande orsak när en katt blir förstoppad.

Han fick så mycket beröm, så hade han fattat vad dom sa så hade han väl blivit riktigt mallig. Nu var det bara matte som mallade sig ;) Fin i hullet, fin i kroppen, fin i pälsen, coolaste katten dom träffat (typ) och bara så charmig. Fast, det visste vi ju redan.

Matte fick klia honom på huvudet medan dom tog blodprov. Som att det behövdes... Kanylen togs bort, för dom insåg att han inte heller behövde få något lugnande inför ultraljudsundersökning och urinprovtagning. Gick jättebra alltihop, min ”lilla” älskling ♥

Fotot är från förra besöket, i augusti

Tyvärr har han kroniska njurförändringar och nedsatt njurfunktion. Det går inte att reparera, men vi kan bromsa förloppet genom speciell kost. Vi hoppas att han får leva och må bra i många år till. 7 år är ju ingen ålder för en katt.

Jag hade även lyckats filma hans hosta som vi misstänker är astma. Så vid nästa undersökning ska dom röntga lungorna för att utesluta något annat. Blir astman (om det nu är det) inte värre så behöver den inte behandlas, han har ju haft den i hela sitt liv och den är ganska lindrig.

Vi väntar på svar från några prover till och hoppas förstås att dom inte hittar något mer, utan att det räcker med det dom hittills hittat. Han hade en njursten också, men den behövde inte åtgärdas i nuläget. Vi ska vara observanta bara, för den kan lossna och fastna i urinröret, och då blir det akut. Vi hoppas slippa det med.

Nu ska han äta specialkost, och vi ska kolla honom regelbundet på sjukhuset. Så får vi se till att han får det fortsatt fint hos oss den tiden han har kvar.


Nu ska jag fortsätta njuta av lite ledigt här. Må fint!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Lilla Sunebulan så duktig han är ❤️
Hoppas att specialkosten fungerar bra på honom så att han får känna sig frisk och må bra riktigt länge ❤️
Puss på nosen och kli bakom örat till godingen ( då menar jag Sune, inte dig Nina, du får nöja dig med den sedvanliga kramen )

Anonym sa...

Åh hoppas allt går bra. Som du vet är ju våran katt krasslig också och jag förstår varför du var så mån om att vi skulle kontakta veterinären. Vi sitter ju nästan i samma båt...
Nu får vi hoppas att både din min kisse kryar på sig.
<3
Hälsningar från Marielle.
http://bipomarielle.wordpress.com