lördag 12 november 2016

Problem

Jag börjar med nåt roligt :) Igår, när Sandra var hemma med assistenterna, så fick hon besök. Sandra sa sen att det var hon som fick besök, så det kändes nog lite extra roligt och speciellt att inte Göran och jag var hemma när besöket kom. Det blev extra tydligt för henne att det var hennes eget besök.

Det var vår älskade chaufför som körde Sandra till och från skolan i tio års tid som hälsade på med lite tidningar och choklad. Vad gullig hon är! Tack söta fina! ♥

Sen till lite problem då. Vi undrar ju hur det står till med Sunebulan egentligen. Han är inte jätteförtjust i blötmat, och nu tror vi att hans njur-sjukdom har börjat påverka aptiten. Han ska äta tre påsar blötmat per dygn, men får inte i sig hälften av det ens. Så nu provade vi med torrfoder (av samma sort, för katter med njursjukdom) och oj vad glad han blev! Det tog slut i skålen innan vi hann blinka! Det är ju bra…

Huh! Kallt o blött.

Bara det att vi håller hans mage i trim (förstoppning är vanligt vid njurproblem) med hjälp av blötmat blandat med vatten och paraffinolja. Så hur gör vi nu? Om han inte äter blötmaten får han inte i sig vätska och olja som magen behöver. Om han inte får torrfoder äter han inte. (Och det beror inte på vattnet eller oljan, för han åt med god aptit tills för ca en vecka sen). Håhåjaja, alltid är det nåt.

Där uppe verkar det torrt och fint.

Vi behöver nu inga råd om hur vi ska få i Sune vätska, för vi vet redan hur vi ska göra. Bara det att det liksom inte hjälper, han gör som han vill ändå. Vi har kontakt med veterinär angående hans sjukdom, och får dom råd vi behöver där.

Nä fy så otäckt! Bäst att gå in.

Ett problem nu är ju att försäkringspengarna nästan tog slut när jag var tvungen att åka in akut med honom i augusti. Det finns bara 6000 kvar, och dom lär vi behöva ifall det händer nåt. Att den där njurstenen ställer till problem, t.ex. så det blir operation. I juni fylls försäkringspotten på igen, så vi hoppas nu att Sunes mage fungerar bra till dess. Med både in- och uttag.

Tvätta. Torka. Värma.

Mjau på er!

.

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Katter har en tendens att göra som de vill i alla lägen och de struntar oftast högaktningsfullt i goda råd och läkarordinationer... Hoppas ni kan lirka med Sune så att han förstår sitt eget bästa 😉😍
Kramar till er alla.

Anonym sa...

Har ni provat olika sorters blötmat?Frågar bara för jag haft flera katter hemma (hemlösa,skadade,sjuka,tama och förvildade via en förening) som varit kräsna,en ville bara äta xx och en annan bara yy.Bara de utsvultna stackarna åt allt/vadsomhelst!
Har lärt mig att katter inte vill dricka på samma ställe som de äter,jag placerade ut vattenskålar på andra ställen (minst en halvmeter från matskålen).
Det där med torrfoder gör tyvärr att det är vanligt med magproblem.
Hoppas verkligen Sune blir frisk i magen snart!

Anonym sa...

Prova att blötlägga torrisarna?