fredag 25 november 2016

Lägesrapport

Vi har ju blivit tvungna att ta upp kampen mot kommunen igen. För det fungerar inte att Sandra skulle bo kvar i huset med assistenter. Av flera själ som jag inte tänker gå in närmare på.

Så ansökan om ”Särskild anpassad bostad” är gjord och vi väntar på beslut kommande vecka. Förra gången lovades bifall muntligt innan avslaget kom. Bifall är även lovat denna gång ”för behoven är så stora” men jag säger inget. Vi har ju varit med ett tag…

Handläggaren konstaterade att det blir onödigt kostsamt med så här långa utredningar utan att det leder framåt. Jaså, minsann?!!

Han hade t.o.m. läst igenom alla gamla ärenden och intyg, så han hade faktiskt satt sig in i behoven ganska bra, måste jag säga. En ny erfarenhet för oss som behöver hjälpen…


Men en sak i taget och jag kommer uppdatera här vartefter det händer något, även om inläggen inte kommer bli lika broderande, positiva och personliga som tidigare. Det beror på att jag är sjukskriven och liksom inte orkar. Men, rätt vad det är så funkar väl livet igen, och då kommer säkert både ork och humör tillbaks. För det positiva tänket finns ju i mig, och det brukar inte vara alltför svårt att locka fram.

Ha det fint!

.

4 kommentarer:

Annelie L sa...

Vacker bild, den ger löfte om en fin och bra framtid, känns det som ❤️
Kramar i mängd ❤️

MIss Wattpads mamma sa...

Var rädd om dig, jag vet att det inte är lätt när man har autistiskt barn.

Anonym sa...

Hoppas verkligen det går som det ska den här gången.
Jag kom också fram till detsamma för Hannas del,att det bästa är att hyra boendet så någon annan har ansvar för reparationer och sånt.Det blir ändå så att man måste skapa rutiner för hur assistenter ska göra om något går sönder/måste köpas nytt (tänker på TV,tvättmaskin etc).
Men det är lättare ordnat,bara man har rätta tänket (det har ni redan).

Jobbigt att bli sjuk,nu behöver du ta det så lugnt som möjligt tills krafterna kommer tillbaka.
Sänder varma tankar till er alla tre.
Annette

Anonym sa...

Millan i skåne:Hoppas nu att kommunen tar sitt förnuft till fånga så att er dotter kan få ett bra anpassat boende och en meningsfull vardag.
Krya på dig
Och skriv på bloggen när du har ork och lust. Vi läser den så gärna även om det blir långt mellan inläggen i bloggen.