lördag 5 november 2016

Katten vad dyrt

Nu har oron över tvåveckors-schemat börjat visa sig hos Sandra. Det var väntat, och vi var ganska säkra på att hon inte skulle fixa det. Men vi ger det en chans och hoppas fortfarande att det ska fungera när hon vänjer sig. Hon har överraskat förr, så man ska aldrig säga aldrig, även om man är säker.

Hon har ju inte det tidsperspektivet och den framförhållningen, så det hjälper inte med tydliga scheman. Det är ”här och nu” som gäller, och hon har alltid haft stenkoll på veckodagarnas färg och hur det ska se ut respektive dag. Nu får hon ingen ordning och blir förstås orolig. Det måste ju åtgärdas!


Igår var jag iväg på lite ärenden medan Sandra hade sina assistenter här. Jag tänkte passa på att köpa lite julklappar i god tid för en gångs skull, eftersom jag ändå åkte till stan och hade tid över. Men jag hittade just ingenting, förutom ett par nya vinterkängor till mig själv. Dom kan vi ju för all del göra en julklapp av, så har vi kommit lite framåt på den fronten ändå.

Det egentliga ärendet var att köpa kattmat. Den mat Sune ska ha nu är specialkost för katter med njursjukdom och den säljs bara hos veterinären och kostar därefter. Ca. 2000/månad, eller mer exakt 1224:- för 24 dagar. Det känns ju sådär, men han behöver maten för att få leva vidare så då får vi väl lägga mindre på oss själva istället. Vi sparar ju en del på att aldrig hinna eller orka roa oss.

Vi hade två stora påsar torrfoder kvar (á 250:-) som dom tog emot hos veterinären och drog av på summan när jag köpte den nya maten, det tackar vi för.


Vi har väntat på fler provsvar från djursjukhuset, och dom ringde igår. Njurvärdena såg trots allt ganska bra ut, efter omständigheterna, så det var ju glädjande besked. Dom vill ju följa upp honom, och ta prover med jämna mellanrum, ca var tredje månad. Men nu har vi bara 6000:- kvar på den här periodens försäkring, och det kan vara bra att ha lite om nåt händer. Så vi bestämde att vi hör av oss om han blir sämre, annars bokar vi en tid när nya pengar har kommit in, dvs i sommar. Vi hoppas att magen fungerar och Sunebulan mår bra till dess. Ja, gärna efter det också, förstås!

Det var dagens lilla uppdatering. I övrigt har jag bara en massa oro och säkert en del sorgearbete att tampas med just nu, som inte har med Sune att göra, men det behöver jag ju inte tjata om helatiden. Jag önskar er istället en trevlig helg! Må så gott..

1 kommentar:

Annelie L sa...

Vackra fina Sune, han har allt gått ner en hel del i vikt, eller hur?
Hoppas nu han får vara frisk o må bra av den här maten.
En julklapp är bättre en ingen, och drt var snart av dig att köpa till dig själv, då vet du med bestämdhet att inte du blir utan i år, i vilket fall 😉
Kram och kram igen, saknar dig ❤️