fredag 17 februari 2012

Nästan pigg

Igår var det fint fotoväder, även om det var kallt om fingrarna om jag fotade för länge i taget. En skön prommis blev det iaf, och senare på dagen blev det riktigt behaglig temperatur ute, men då var jag inne ;)

Fast skatorna fotades vid ett tidigare tillfälle

Dagarna går mest till att slappa och ”inte göra nåt” och det hjälper ganska bra mot min trötthet jag har känt sen vi kom hem från semestern. Jag börjar nog komma ikapp lite smått nu, tror jag.

Sent i onsdags kväll såg Göran ett djur knata förbi huset, men han hann inte se det så tydligt. Han konstaterade iaf att det var för stort och kraftigt för att vara en räv, och att det var mer beigt än rödbrunt. En katt var det inte heller, för den var större. Så vad kan det ha varit?

Bättre bild än så här kunde jag inte få till.
Men är det nån som vet varför en del
bilder vänder sig, och hur man vänder tillbaks?
Trist när fotona hamnar åt fel håll, lixom :/
tur igen, att det var en bild som ser ok ut ändå..

Jag googlade på lodjur och jämförde spåren i snön. Storleken stämmer och resten med av det lilla man kan se. Ja, inte vet jag men jag kommer inte på nåt annat det kan vara iaf. Skoj :)

Jag vet att en kompis hade lodjursspår på tomten en morgon, och hon bor inte jättelångt från oss, så helt omöjligt är det ju inte. Synd att dom är så skygga så man inte kommer lyckas få den på bild. Jag är dessutom alldeles för trött för att ens försöka sitta uppe och vänta.


Idag ska jag baka lite om jag inte ska jobba. Jag tänkte göra nån sockerkaksvariant med en massa äpplen som behöver gå åt här medans dom är ätbara. Och det passar ju bra att ha lite fika på vägen till vår tjejträff kommande helg för det är en bit att åka så vi vill väl rasta lite på vägen.

Helgen blir ju lugn i vanlig ordning, vi får väl se vad Sandra behöver för sysselsättning. Hon är inte alls lika trött längre så lite lagom aktivitet behöver hon nog. Men vi kan inte hitta på några större saker eftersom hon ska iväg på egna äventyr på måndag sen.


Ha nu en fin dag, ni som kikar in här!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Säkert ett lodjur.. Och lite glad för att de är så skygga skall man nog vara när de är inne i samhället och springer ;)

Ha nu en underbart härlig fredag..

Kram Mia

Maritha sa...

Vad skönt att du märker att dina prio stunder hjälper, då fortsätter du med såna stunder då!!!!

Spännande om du skulle få se ett Lodjur som är så skygga :o))

Ha en fin dag med bakning och fotografering!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Hej vännen,
Vilka härliga bilder du har på kråkan i trädet med den klara fina himlen i bakgrunden. Man riktigt känner hur det börjar bli lite vår i luften(trots eländig snö)
Lodjursspår, det är verkligen något det, skönt att inte Sune är utekatt utan håller sig inne om nätterna.
Fortsätt du med dina prio stunder om dagarna, det behöver du med all säkerhet. Du har många år att ta igen <3
Var rädd om dig, det finns bara en av dig <3
Stor kram och en liten puss på pannan <3
Annelie

Bellan sa...

Härligt med lite fotonader! Fortsätt så och vila upp dig ordentligt så du är riktigt pigg nästa helg :)
Visst vore det roligt med en bild på ett vackert lodjur, det skulle smälla rätt högt! Men jag förstår om du inte vill sitta och vakta dygnet runt med kameran i högsta hugg....

Kramar om dig, vännen ♥
//Bellan