tisdag 8 augusti 2017

Glädjestunder

Igår var vi och hälsade på några vänner och Sandra stortrivdes, trots många intryck och en del kalasande. Det var hundar och ungar men inget hembryggt äppelvin. (Länk till er som är för unga för att förstå det där 😏). Dock en hel del annat, både ätbart och kanske inte fullt lika ätbart. Inte på riktigt i alla fall, men i fantasin fortsatte festen även när det ätbara var uppätet.


Egentligen var det meningen att vi skulle hälsa på en vän, men efter fikat ville Sandra gå ut. Hon hade ju koll på vilka som bodde grannar, och knatade helt enkelt dit, med oss i släptåg.

Det var så roligt att se Sandra använda fantasin så bra när hon lekte och fixade fika åt alla. Och att vi faktiskt kunde vara så många som deltog i leken. Hon tycker verkligen om att leka. Sen känner alla Sandra och kan det där med anpassning, vilket förstås är avgörande.

Synd att den här morsan är helt värdelös på det där med lek, (jag övar på det) men tur att hon har en farsa som behärskar det bättre, för vi kan nog locka fram en hel del förmågor hos Sandra den vägen. (Det var genom leken hon lärde sig äta med sked på förskolan när hon var liten, för hon åt med fingrarna längre än vad som ansågs okay). Igår tränade hon inte minst sina sociala färdigheter ordentligt.

Det fanns en massa fina saker och jag tänkte att vi nog får skaffa lite ”lek-kök-grejor” åt damen framöver. Oj, vad hon lekte och fantiserade!


Sen var den en som var knäpptyst hela vägen hem, och en bra stund hemma med. Full av intryck att bearbeta, men mycket glad och nöjd. Tack fina, fina ni, för att Sandra är välkommen! Det betyder massor för oss.

Idag blir det en lugn återhämtningsdag utan större planer. Även roliga utflykter tar ju på krafterna.

Må så gott!

.