söndag 21 december 2014

Jul i vårt hus

Gårdagen var en lugn, vanlig lördag med mycket film, lite godis och chipsmys. Så som lördagarna alltid ser ut när det flyter på som det ska. Vi gör ju inte så mycket mer än våra rutiner, eftersom det inte finns utrymme för mer. Det blir ju så när det måste gå i ett, utan dötid. Men film är bra, för det är en aktivitet som inte kräver så mycket av nån, och fyller på med ork inför veckan hos Sandra.

Stjärnan är fotad på Arlanda för några år sen, hemma har vi inget julpynt.

Kommande vecka ser inte ut som veckorna ska hos oss, och vi har flyttat på dom vanliga korttidsdygnen som alltid är måndag till onsdag. Att rubba på det skapar oro, men nu är det ju julafton på onsdag, så det skulle blivit oro hur vi än hade gjort. Möjligtvis att det hade varit lite bättre att bara korta ner och ha korttids måndag till tisdag, men vi behöver vila, så det var lite egoistiskt, faktiskt.

Det ska nog gå bra och jag ska köra dit henne till klockan 10 idag, så får vi nästan lika lång ledighet som vi brukar, fast andra dagar. På tisdag ska hon hämtas igen, klockan 15. Sen tar vi jul här.


Vi har ju inte precis haft tid att tänka så mycket på julen, men å andra sidan kan vi ändå inte jula nåt före julafton. Inte med Sandra iallafall, Göran och jag måste ju så klart förbereda oss, men det gör vi när Sandra inte är hemma. Så julklapparna är köpta, och ska slås in nu när vi har korttids. Sill är inlagt och kvar är skinka och Jansson, och det får vi ju vänta med lite.

Så mycket mer än så har vi inte, resten är färdigköpt nuförtiden, men jul blir det ändå. Det är inte ens säkert att vi firar julafton på julafton. Det kan man aldrig så noga veta när orken inte räcker hela vägen fram, men det blir bra hur det än blir. Ett år firade vi kombinerad jul- och nyårsafton, och det var inte så dumt det heller.

Chansen att orken ska räcka är iallafall större om vi lyckas tona ner allt ståhej före julafton, så därför vet inte Sandra mer än att det är jul ungefär den här årstiden, för sån koll har hon.

En plan, och en eller två reservplaner, måste vi ju förstås ha. Och förra året blev det väldigt bra, så vi kör på samma koncept. Dvs en så vanlig dag som möjligt, förutom julmat till lunch och paketöppning direkt efter det, och sen är det klart. Lugnt och skönt och inte så höga förväntningar, då blir det som bäst. Sandra vet, som sagt, inget än, och vår största utmaning är att hålla henne ifrån all jul. Det gäller att komma ihåg att förvarna alla runt oss så ingen försäger sig.


Jag önskar er en skön söndag och 4:e advent.

.

Inga kommentarer: