tisdag 9 december 2014

I flygande fläng

Jag har verkligen inte hunnit skriva så mycket här. Ja, förra inlägget, och gästinlägget, förstås, men dom vanliga uppdateringarna ligger efter en del. Det har hänt ganska mycket, men det jag kan skriva om har jag ju redan berättat. Det är mest tankar som snurrar och framtid som oroar, så den vanliga vardagen har det liksom inte funnits ork till riktigt. Den har bara fått rulla på.

Men nu tänkte jag iallafall försöka få ihop ett inlägg. Vi är lediga och jag körde Sandra till korttids igår morse. Hon var skör och det var lite små utbrott här mellan rutinerna. Hon är nog trött av lite förändringar och nyheter som har varit. Dessutom har hon ju en grund-stress i sig sen skolans trygghet försvann, iom att det inte fanns nån fungerande verksamhet som tog över.

Men det där vet ni ju, och allt har väl kommit ikapp mig den senaste tiden, för jag har mest grubblat om nätterna och haft väldigt nära till tårar på dagarna. För trött, helt enkelt. Tids nog blir det bra, för det måste vi ju se till, men vägen dit känns lång mellan varven.

Vi assistenter försöker iallafall få ordning på dagarna så gott vi kan. Jag måste finnas till hands tills det funkar, så är det bara. Annars blir det katastrof. Jag bara hoppas att assistenterna orkar med jobbet tills vi får ordning, för det är minsann ingen lätt uppgift när strukturen saknas. Och jag ska ju också orka, helst. Håhåjaja, en dag i taget, en timma i sänder. (Göran har hand om myndighetskontakter som också är ett halvtidsjobb för tillfället)

Så fort jag får lite ledig tid över så tillverkar jag material som dom ska kunna jobba med på dv är det tänkt (Det finns ju ingen dv-ansvarig som har tid, som ni vet) Assistenterna har varit på utbildning och hade en hel del spännande idéer med sig därifrån, som vi försöker ”Sandra-anpassa” så gott vi kan.


Det här är ”Lika på lika” och den stora ska sitta på väggen, sen ska Sandra leta upp rätt plats för alla bilder och sätta fast dom på tavlan.


Jag har gjort en med djur också, och ska väl utveckla det lite så Sandra får lagom med utmaningar. Annars tröttnar hon ganska fort.


Mitt i all laminering så funkade inte lamineringsmaskinen som den skulle. Jag fick sitta och efter-tejpa alla bilder, vilket blev en hel massa extra-jobb. Så vi åkte och köpte en ny maskin, och sen blev det ju plättlätt igen ;)

Plötsligt fick vi för oss att vi skulle passa på att få fler ärenden gjorda, så vi åkte iväg igen. Bl.a. letade vi efter lite material till en annan aktivitet åt Sandra, men hittade inget som vi blev nöjda med. Fortsättning följer när jag vet mer…

Till kvällen blev det räkor och vin, och oj så trött jag blev! Men, som vanligt var det svårt att sova. Tur det kommer fler nätter, nån gång blir det nog rätsida på livet, ska ni se.

.

1 kommentar:

Johannes mamma sa...

Väldigt fina bilder till aktiviteterna. Var har du hittat dom?