fredag 27 januari 2012

Nu så!

Ja, nu är jag tillbaks i den härliga vardagen igen, efter tre mestadels sköna veckor med familjen i Marbella. Lite semester på det här så blir man nog människa igen ;)

Fast bergvärmepumpen har gått sönder, så riktigt jättehärligt var det inte när vi kom hem.


Det finns lite att göra idag, med andra ord. Vi hoppas få igång värmen så vi åtminstone kan duscha… Och Sandra måste bada varje dag, så vi får väl värma vatten på spisen och vara glada så länge vi inte får strömavbrott ;)

Men semestern då… Sammanfattar vi den så har den varit fantastisk! Men det är klart, vi märker ju att det är jobbigt för Sandra att inte vara hemma i dom vanliga rutinerna, även om vi försöker följa schemat så gott vi kan.

Efter ett väldigt lugnt år med få utbrott och en harmonisk tjej, så kastades vi tillbaks till tiden före lugnet, med många låsningar, mycket gnäll och en del utbrott. Sandra var väldigt skör och längtade hem en hel del, men mellan varven funkade allt jättebra trots det, och om vi bara anpassade och gjorde ”Sandra-saker” så hade vi det faktiskt väldigt gott för det mesta.


Det var ett stort framsteg ändå, även om det kanske inte var så roligt precis, att hon kunde förmedla sin hemlängtan på ett sätt som hon inte har gjort tidigare. Förut har hon skrikit ”INTEEE ÅÅÅKAAA HEEEMM” så fort det har kommit på tal.

Nu blev hon jätteledsen flera gånger och berättade att hon längtade till skolan, fröknarna och Sune. Hon kunde också få fram att hon både längtade hem och ville vara kvar. Det var stort. Fast känslorna var jobbiga för Sandra, märkte vi.

Nåja, i det stora hela hade vi det ju jättebra. Det regnade två halva dagar och blåste en dag, resten tror jag vi hade kanonväder, faktiskt. Vindstilla och blå himmel. Det är ju inte säsong i Spanien i januari så det vädret är vi mer än nöjda med.

Det blev en hel del dagar på stranden.Några sköna prommisar.Och ett besök på en strandbar.


Göran ville egentligen bjuda på restaurang, eftersom jag fyllde år när vi var där nere, men vi insåg att det inte skulle bli så trevligt eftersom Sandra tycker att det är jobbigt att sitta för länge vid ett bord när det är fler folk än helst bara hon själv.

Så det blev lagom med en bar istället och gick vägen med hjälp av glass, oliver och ”pappas klocka” Sen kom vi på att pilfinkarna tyckte om olivkärnorna, och då var det roligt ett tag till. Så pass länge att Göran och jag hann dricka upp vår öl i ganska lugn takt :)

Förresten behövdes inga restaurangbesök. Göran kom nämligen på att han kan laga mat, och att det faktiskt blev gott också..


Så han tyckte att det var jättekul :) Jag njöt och lät honom hållas. Jag lagade faktiskt inte mat en enda gång på hela semestern! Bättre födelsedagspresent kunde jag knappast fått.


Dessutom passade han upp en hel del med andra godsaker…


En dag när vi kom hem från stranden låg tvättpåsen och checklistan utanför dörren. Som den ska eftersom man lägger all tvätt i påsen, och fyller i listan, innan man lämnar lägenheten när semestern är slut. Bara det att vi fick den en vecka för tidigt…

Så Göran gick ner till kontoret morgonen efter för att reda ut det. Men det var inte den vanliga checklistan, utan bara en tvättlista. Tydligen får man en städning när man är kvar i mer än två veckor. Det visste inte vi, för den enda gången vi har varit kvar mer än två veckor så bytte vi lägenhet den sista veckan, och då är det ju nystädat automatiskt.

Nu tackade ju Göran nej till städningen, eftersom Sandra skulle få spel om det kom nån och började greja medan vi var där. Vi, eller Göran kanske snarare… städade och nya handdukar och lakan behövdes inte heller eftersom det finns tvättmaskin och en extra uppsättning av lakan och handdukar i lägenheten.

Nej, jag tror att jag delar upp det lite, fasligt så långt det blev… Jag berättar vidare imorrn, helt enkelt :) Hare kanoners!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad härligt ni har haft det! och att Sandra kan uttrycka sina känslor på det sättet....jaa, det är STORT, riktigt stort! Underbart!
Vilka härlgia bilder på er på stranden, gillar den där Sandra och Göran kryper i sanden :)
Kanske matlagningen kan bli ett "specialintresse" för Göran, hi hi hi!!!
Även om ni inte har kunnat bada så verkar ni ha haft det underbart, och jag antar att flygandet gick bättre än förra året eftersom du inte skrivit något om det...
Hmm...kan inte sluta tänka på Sandras förmåga att prata känslor... *glädje i kroppen*
Kram på er, och hoppas att ni slipper frysa allt för mycket. Inte kul att koma hem till den kylan *brrrr*
//Lena F

Annika N sa...

Välkommen hem Pärlan <3
Vilka härliga bilder du bjuder på. Mysigt att det mesta funka bra och ni hade fint väder. Inte fel ställe att fira födelsedagen på :-) synd att ni inte kunde äta en middag men det kanske ni kan ta en annan gång ni har helg.

Ha en mysig helg hemma !!! Kram Annika

Suzan sa...

Brrr... kallt!

Maritha sa...

Välkommen hem vännen <3

Ni ser ut att ha haft det skönt och framför allt du som haft kocken Göran med dig :o))

Fina foton visar du oss också både nu och under tiden du var där!

Spännande att läsa resten men fixa lite värme nu åt er :o))

Kram Maritha

Tina sa...

Verkar haft en härlig semester ! Skönt att det funkar att flyga. Hoppas ni får värmen tillbaka ! Trevlig helg, kram Tina

Bellan sa...

På det stora hela ser ni ju ut att ha haft det otroligt bra! Men ni är kanonduktiga som tar med Sandra på en sån här resa. Det är mycket jobb bakom det för att det ska funka.

Vilka framsteg Sandra gjort! Helt otrolig! Härligt att läsa om att det går framåt.

Tråkigt att ni fick komma hem till en sån kyla, usch. Har också varit med om att komma hem i grevens tid - det var is i toalettstolen.... Det tar ett tag att värma upp huset igen, kan jag säga. Bara så ni vet ;) Nä, hoppas ni får ordning på värmen snabbt!

Välkommen-hem-kram här också då ♥
//Bellan

Annelie L sa...

Tänk att Sandra kan förmedla med ord, känslor som hon har, det är verkligen stort och underbart.
Jag blir så glad över att ni har haft det så pass bra under "semestern" som det faktiskt låter på dig som ni har haft.
Vädret gör väl sitt till också kanske, det hade säkert varit svårare att hitta på "lagoma" aktivitet om det regnat och varit rusk varje dag.
Hoppas nu ner får ordning på värmen i huset, vilket elände att komma hem från värmen till ett alldeles utfruset hus.
Kram på er, hoppas det inte dröjer allt för länge innan du och Göran får er semester <3 Härligt förresten att han börjat intressera sig för matlagning. Jag har ju en här också som har börjat laga mat titt som tätt, det är inte svårt att vänja sig vid att bli bortskämd.
Kram vännen

jeannette sa...

Hej vännen
Välkommen hem ;) Ni verkar ha haft härligt på er semester. Men en fråga är det en andelslägenhet ni har och var då ?? Jag genom lider kylan och längtar till värmen. Men tyvärr så blir det ingen resa denna vinter får allt vänta tills nästa jul eller därefter ;) // massor av kramar till dig och din familj