måndag 2 januari 2012

Det blev pannkaka

Ja, eller pannkakor, snarare. Till middag, alltså. Vi hade nämligen ägg och mjölk över som vi hade fått slänga om jag inte tog rätt på det innan det blev för gammalt. Så nu finns det pannkakor i frysen istället för mat i soporna.

Sen passade det alldeles utmärkt med pannkaka till middag igår, för nyårsfirande och nattliga utbrott gav sovmorgon och övertrött Sandra. Sovmorgon i sin tur gav sen lunch, och övertrött Sandra gav tidig middag. Och då var pannkakor ganska lagom :)


Ja, då har vi ett nytt år framför oss nu. Jag hoppas på ett fint sånt för oss alla. Vår nyårsafton gick ganska bra och vi höll det på en lagom lugn nivå mest hela dan. Men frampå kvällen kom väl tröttheten ikapp, så då gällde det att det inte skulle spåra ur för mycket.


Vid 22-tiden märktes det att det började bli sovtid för damen och efter det hade vi jämt å göra att hålla läget lugnt här. Tröttare och tröttare gjorde ju Sandra mer stressad över ändrade rutiner och ”inte som vanligt”



Väntan till tolvslaget blev lång och varken Carola på tv, eller favvo-musik hjälpte. Sen var det lugnt mellan 23.55 och 00.15 ungefär och vi tittade på fyrverkerier och skålade in det nya året. Frid och fröjd tills skådespelet började avta.



Då kom låsningar, utbrott och tårar, och smällandet ute fortsatte nån timme till, vilket inte gjorde Sandra lugnare, precis. Så nyåret är ju värre än julen, eftersom vi inte kan påverka det. Smäller på natten gör det ju och vi har bara att ta oss igenom det.

Och den största smällen kom ju igår, med en jättetrött Sandra som inte klarade minsta motgång och egentligen inte orkade vara vaken ens. Så det blev en dag med gnäll, tjafs, låsningar och utbrott.

Sen blev det, som sagt, en tidig middag och film istället för Bolibompa, så damen kom i säng en halvtimma tidigare än vanligt, men låsningar och trötthet gjorde att hon inte somnade tidigare iaf.


Idag är det ju korttids igen, så det är ju bra om damen orkar... Men dom vet att hon är trött och anpassar verksamheten efter det, så det ska nog gå bra.

Vi behöver iaf lite ledigt efter en ganska jobbig helg, och sen kommer det att dröja ett tag innan vi får andas ordentligt igen. Sandra ska nämligen vara ledig ett tag, nästan hela januari. Så det kommer troligtvis att bli lite glest mellan inläggen här ett tag framöver, innan livet återgår till det normala igen.


Nu får ni ha en skön dag och jag önskar alla som kikar in här ett riktigt bra år!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla Sandra gumman :(
Inte lätt när allt blir så annorlunda. Hoppas att ni får en lugn stund och att Sandra orkar med korttids.
Vilken go bild på dig och Sandra i soffan....kärlek :)
Kram på dig vännen

Maritha sa...

Så synd att raketerna ska finnas, det var så tyst och fint när vi släppte upp våra ballonger :-)) Inte roligt för Sandra att de ska störa henne!

Hoppas hon orkar med korttids bra så ni får en andningspaus!

Ha en skön ledighet!
Kram Maritha

mariellejohnsson sa...

PANNKAKOR ÄR GOTT :-)
Jag känner ju så himla väl igen eran nyårsafton och jag håller med om att den är bra långt mycket värre än julafton.
Funderar nästa år på om gubbe och son ska åka bort nånstans och dottern och jag ska låtsas som den inte finns.
Tyvärr tror jag inte hon går med på det heller.... saker ska ju ändå vara som de alltid har varit även om det innebär skitjobbiga saker....
Kram och gott nytt år på er!

Photo by Maria sa...

Ja usch, det är inte lätt för någon av er och absolut inte för Sandra..
Ta nu och ladda batterier extra mycket och ta hand om varandra..

Kram Mia

Annika N sa...

God fortsättning på det nya året vännen <3 Kram !!! Annika

Annelie L sa...

Stackars Sandra och stackars er <3 I år var det väldigt mycket smällare tack vare det fina vädret. Jag hade en hund och en katt som blev heltokiga av allt liv.
Och jag minns förra årets nyårsafton med Bamsefar, när alla raketer smällde utanför.
Hoppas du och Göran får vila ut ordentligt under de här kortidsdagarna så att ni har så mycket ork och energi som möjligt till er resa <3
Kram fina Nina // Annelie