måndag 4 juli 2011

Ostrukturerat

Synd att man inte kan förutspå sovmorgnarna, så man kan passa på att få sig lite extra sömn själv också… igår kom den sovmorgon som jag trodde skulle kommit i lördags. Damen vaknade inte förrän framåt åttatiden! Själv gick jag upp före fem…


Men sen startade vi dagen med ett utbrott. För det var inte så fint väder ute som Sandra ville att det skulle vara… Så morgonen fortsatte i samma tjat-spår som lördagen gick i, och mina ”skavsår” höll på att göra mig halvt småtokig.

Efter frukosten bestämde iaf Göran och Sandra att dom skulle gå ut efter maten sen, och då blev det lugnare. Jag veeet ju det! Det är att inte ha dagen fullt planerad in i minsta detalj som oroar och stressar allra mest. Och som i sin tur leder till tjat och gnäll, och efter ett tag utbrott då.

Men jag orkar inte ha varje sekund inplanerad i schemat. Det är ju därför hon trivs bäst i skolan. Hon skulle få ha det så jämt! Varje dag, varje sekund… Man skulle behöva vara som en robot, eller nåt ;)

Fast vi har ju ett ganska välplanerat schema ändå, med väldigt lite dötid och med väldigt mycket rutiner. Det är väl när vi inte vet vad det ska bli för väder, t.ex. och inte kan ge ett svar i förväg när Sandra säger att hon ”vill gå ut imorgon” För hon fixar inte att vi svarar ”kanske” eller ”vi får se”


Efter maten blev det iaf en biltur, för det var inte så skönt väder att sitta ute i, tyckte Göran. Sandra fick iofs välja, men han visste ju att hon skulle välja biltur ;)

Undertiden passade jag på att hinna med mig själv lite. Duscha, t.ex… Ja, å så kaffe, förstås. Och bara njuta av tystnaden en stund. Så fixade jag lite nya lappar som vi sätter fast i Sandras jackor och skolväska. Kan ju vara bra utifall nåt skulle hända.


Nu börjar det röra på sig i Sandras holk, förresten.


En liten krabat gav sig ut för att prova sina vingar.


Det gick väl inget vidare bra… Troligtvis blev den skat-mat, för den försvann och skatan höll vakt på holken. Nu hoppas vi att dom andra ungarna inte har lika bråttom, så dom behärskar vingarna lite bättre innan dom ger sig ut från tryggheten.

Tittut

Annelie L undrar om det är jag som brukar säga ”skitsnyggt” här hemma… Jag vet faktiskt inte. Ibland är jag inte riktigt medveten om vad jag säger, och Sandra är inte sen att snappa upp både det ena och det andra mer eller mindre lämpliga saker… Mindre lämpliga har en förmåga att fastna fortare av nån anledning :)

Nu ska vi njuta ledigt ett par dagar så det blir nog inte mycket av med bloggeriet på ett tag. Gissar att jag inte kan hålla mig borta mer än till på onsdag, eller nåt… Ni får försöka stå ut ändå ;) Ha det fin-fint!

♥ Kram ♥

11 kommentarer:

Anonym sa...

-jaa det blir svårt det, att stå ut utan Nina! Men men den som väntar på nåt gott...
Stackars lilla pippi som blev skatmat. Vad tycker Sandra om att det flyttat in några så flygfän i hennes holk?
Usch ja, de där skavsåren tar på krafterna rejält ibland. Tålamodet åker tvärs genom rummet och ut nånstans ibland. Det är inga roliga dagar. Synd att du inte kunde Sova en stund när Göran och Sandra tog sin biltur istället.
Önskar er en superhälig ledighet så ni får ta det i er egen takt ett par dagar och att Sandra är go och glad när hon kommer hem igen.
Sköt om er och njut av livet!
Många kramar//Lena

Maritha sa...

Okejrå........jag ska stå ut men kom snart tillbaka pigg och ytvilad :-))

Stackars småfåglarna som har såp många faror som lurar.

Ha det nu bara underbart skönt och batteriladdaraktigt på ledigheten!

Kram Maritha

Bellan sa...

Ingen bra morgon för er igår förstår jag. Håller med dig att man skulle behöva vara en robot, men hur kul är det att ha varje sekund inrutad?! Och inte är det lätt heller att få till ett sånt schema när alla är lediga och hemma. Men ni är så duktiga ändå!

Nu behöver ni er ledighet mer än väl! Jag önskar er en trevlig och skön vilopaus. Hoppas ni inte har ett enda MÅSTE på nån lista nu de här dagarna, lägg det åt sidan i så fall.

Kramelikrampårej!
//Bellan

Annelie L sa...

Precis en sån liten talgoxe kom min dotter hem med en gång, hon ringde hem och sa att hon hittat en liten fågelunge, fick hon ta med sig den hem? Javisst sa jag, helt övertygad om att den inte skulle överleva natten..
Men ack vad jag bedrog mig, hon matade den lilla ungen varannan timme den första natten,och hon tog så väl hand om den, efter ett tag började den få fjädrar, vi ordnade med en stor bur med massor av björkgrenar med löv på, inne i buren (en marsvinsbur för övrigt). Talgoxen växte och blev stor, han flög fritt här inne, kunde slå sig ner på våra huvuden och även på vår hund utan att hon gjorde något(en schäfer) Taloxen flög ut och in när vi hade dörren öppen och slog sig ner på huvuden eller i träd vart den tyckte den ville var.... Tills den en dag försökte slå sig ner på grannens tax, det sa bara smack så var den borta. Det talade vi aldrig om för vår dotter, hon tror fortfarande att den flög iväg ut och förenade sig med de andra talgoxarna i området.
Det om detta, hoppas du får vila upp dig ordentligt på er lilla tripp och kommer tillbaka utvilad och med nya krafter.

Kram min fina vän// Annelie

Annelie L sa...

Jag tänkte jag skulle ha förhandsgranskat min kommentar eftersom jag bara skrev utan att se hur det blev, men jag tryckte på publicera knappen istället, så jag hoppas kommentaren blev läsbar....kram igen

Annika N sa...

Jobbigt och irriterande med små-tjafs, kanske bättre med ett rejält utbrott och sen är det lugnt..förhoppningsvis ;-)
Ladda nu dina batterier ordentligt vännen <3 Många kramar !!! Annika

Photo by Maria sa...

Jag hoppas att ni har en fin ledighet nu och kan läka såren i öronen till Sandra kommer hem igen..

Massor av kramar..

Mia

jeannette sa...

Hej vännen
Rutiner är ju rätt bra om man tänker till i alla fall för mig och jag försöker lära de mina att det faktiskt funkar bäst då.
Fågelholk är inte fel så mysigt att sitta och titta på de små som kommer ut. Vi får bygga en ny nu i sommar (kanske två) Det ända problemet är ju våra katter ??? men vi får väl sätta upp den långt in i buskarna . Hoppas ni får en skön ledighet. På måndag börjar jag min semester och vi åker till London på Onsdagen och hälsar på stora dottern. kramar till dig från lila mig ;)

Bloggande 4barnsmamma sa...

Åh, men skönt med "helledigt":)
önskar er en härlig onsdag med massor av sol!
Kram.

Okki sa...

Känner så väl igen, de där med dötid... det är aldrig nån hit:(

Hoppas att ni nu njuter av er ledighet och har fyllt på med massor med "må-bra-energi".

Kram

ann sa...

Jag tycker du är otrolig som fixar det du fixar..du skall vara stolt över det du gör.Det sa en person på det lägret vi var på i förra veckan och det stämmer bra heller hur?Vi skall vara stolta över det vi fixar och inte fundera på det vi borde göra.Det var ett bra tips med lappen på vem Sandra är och vart de kan ringa.Det borde vi haft i går på färjan hem,helt plötsligt var vår son borta men som tur var hitta vi honom en stund senare.Han har börjat satt sig ner på golvet då vi lämnat honom en stund på senaste tiden,förr försvann han vart som helst.Kramar från Åland.