måndag 25 juli 2011

Lagom flyt på ledigheten

Igår vaknade damen före mig, dvs klockan fem. Så igår blev det inte precis någon lugn och egen morgon med kaffe och bloggande, som jag hade tänkt. Men jag hann iaf sova så jag kände mig lite mer utvilad än i lördags morse. Visserligen var Sandra vaken längre än hon brukar, men jag la mig faktiskt och läste innan hon somnade och behövde bara gå in en gång till henne, vid elvasnåret, så efter det somnade jag ju.


Lite skört har det allt varit i helgen, men i det stora hela funkade det mesta ändå. Hon har varit pigg, och då går ju resten lättare, förstås. Helgerna är alltid lite sköra eftersom Sandra trivs bäst med att åka iväg, helst till skolan då, men även till fritids/korttids.

Att vara hemma stressar henne lite. Vi har ju inte riktigt samma struktur hemma som dom har i t.ex. skolan, även om vi försöker så gott det går i hemmiljö. Nu är hon ju ledig hela veckan, och det har oroat en del. Vi har gått igenom schemat flera gånger, och räknat dagarna fram till nästa måndag då det är fritids och korttids igen.


Men helgen var, som sagt, okay och Sandra mådde bra. På lördagar blir det inte så mycket tid över att hinna stressa upp sig på, så det brukar gå rätt bra för det mesta. Söndagar är värre och kräver mer planering, men lite främmande fick även den dagen att passera utan dötid. Fast inte utan stress då, eftersom det stressar med gäster. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak, eller vad det nu heter :)


Idag tar vi en tur till Kolmården och åker på safari, det blir nog lagom för damen som älskar att åka bil. Vi har fribiljetter genom assistansbolaget och det har vi utnyttjat dom senaste åren. Första gången tog vi både djurparken och safari, men det blev för mycket för Sandra som inte orkade på slutet. Förra året tog vi bara djurparken, och det var mer lagom.

Ha en skön dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Maritha sa...

Så fina foton från havet Nina.....förstår att du njöt även om du sjukade också!

Vad bra att helgen varit lugn för er med lite besök också.

Kolmården.....dit har jag aldrig varit men en dag.....ska jag dit :-))

Ha en fin dag vännen!
Kram Maritha

Annelie L sa...

Så skönt att hela helgen flöt på bra, då är det bara resten av veckan kvar ;)) Kolmårdens safari kan nog bli en lagom utflykt. Att ta både djurparken och safarin på samma dag kan jag förstå blir för mycket. Det tycker till och med jag, djurparken är ju stor så det tar både tid och ork. Men det är en härlig djurpark, nu är det några år sen vi var där sist,så det är kanske snart dax igen.
Ha det så fint och var rädda om varandra.
Kram Annelie
Ps. fina sommarbilder du har från havet, idag får du väl se Bråviken, och det är vatten det med ;))

SmulAnn sa...

Oj vad fina foton...
Hoppas att allt flyter på och att ni haft bättre sommarväder än vi...
Kram...

Photo by Maria sa...

Hoppas ni har haft en riktigt bra dag med Safari på Kolmården idag.. Dit vill jag, har aldrig varit där och du kan väl gissa på vilket sätt jag vill se alla djuren ;)

Kram Mia

agneta sa...

Fina bilder Nina! Hoppas ni har haft en bra dag på Kolmården och att det funkade utan större problem. Ha det riktigt gott!

Kramar Agneta

Bellan sa...

Nejdu Nina, det där med att vara hemma och ledig är inte som att vara i skolan och ha ordentlig struktur. Det är ju så svårt att ha inrutat varje minut när man bara vill ta dagen som den kommer....

Ojdå, ni hade redan haft gäster i söndags... kanske lika bra att jag blåste förbi... men det hade ju varit kul med en kram ;)

En cyberkram kommer här!
//Bellan