fredag 12 augusti 2016

Bilfärder och ruttna sillar

Damen är lite trött nu, men funkar fortfarande ok. Inga utbrott eller större låsningar har det blivit, och då är vi nöjda för då har vi lagt ribban på lagom nivå. Anpassar man rätt, så går det oftast bra. Inte alltid, förstås. Sandra kan ju också ha svackor och må dåligt som alla andra och då lindrar bara anpassningen. Men oftast undviker vi ju utbrott med rätt vägledning. Och rätt metod, dvs att vi är låg-affektiva. En sak som Sandra känner krav av är just om vi förväntar oss något av henne. Tänk, det upptäckte vi långt innan hon fick sin diagnos. Hon var inte gammal när vi började be henne om saker ”i förbifarten” men då förstod vi inte att det var för att vi gick därifrån som det funkade.


Det blev en lång biltur igår, till Sandras förtjusning. Jag har länge letat efter små pom-poms i olika färger, men inte hittat några. Så fick jag tips om att dom finns på Dollarstore och då var det ju ett bra mål med utflykten, tyckte vi.

Men inte fanns det några pom-poms där inte. Typiskt. Vi vill ha såna till verksamheten, nämligen, men jag får väl leta vidare då. Panduro har bara förpackning med blandade sorter och storlekar, och det känns lite onödigt att köpa massa som man inte behöver. Jag är ute efter små pom-poms som är likadana allihop, men har olika färg.

Jag hittade en bild på Google om hur man gör såna själv, med hjälp av en gaffel. Så det tänkte jag fylla all min överblivna tid med framöver, hahaha. Nä, men tipset sparades, för behöver man bara några så kan man ju göra dom själv. Vi behöver typ minst 20 av varje färg i minst 6 färger, eller nåt. Tanken är att Sandra ska få ett annat sorts sorteringsjobb, där hon använder en stor pincett, och pom-poms är ju greppvänliga och bra till det.

Nu åkte vi ju inte förgäves ändå, eftersom det inte var målet som var syftet med bilturen, utan själva bilturen. Sandra älskar att åka bil och ju mer trafik desto mer gillar hon det. Så det blev en lyckad biltur för hennes del, och den avslutades med ett besök på Drive-in Mc Donalds.


Idag kanske vi passar på att grilla med Sandra om vädret tillåter. Det kan ju vara sista tillfället för henne den här sommaren, så det gäller att ta tillfällena i akt. Hon är förberedd på matjessill, men hon gillar båda alternativen så det går säkert bra att byta. Grilla förknippar hon mer med att sitta ute och det gillar hon ju.

Igår kväll ville hon få maten bekräftad ännu en gång, och att hon skulle få coca-cola, vilket hon alltid får när vi äter sill. Men hon kom inte ihåg vad det hette, så det blev ”Imorgon blir det rutten sill” Det var lite svårt att hålla sig för skratt då ♥


Snart är det bara en helg kvar innan vardagen är här :)
Ta hand om er!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Haha... Hoppas hon får Coca-Cola även om det inte blev rutten sill till middag idag.
Kram finaste ❤️