söndag 7 juni 2020

Jag visste det


Det har varit ganska tyst från ”Herr Åkesson” sen han stolt delade ut flygblad från hela svenska folket.

Men nu har han fått luft igen. Jag har vetat det hela tiden, en dag kommer han utnyttja även det här. När han i efterhand vet vad experterna också ser, men som varken han eller riktiga experter hade en aning om i förväg. Man kan ju bara agera efter det man vet just nu, och man kan lära sig nya strategier längs vägen. Det är liksom då man blir expert.

Men nu kom tillfället Åkesson har suttit och väntat på. Så fort folk börjar hetsa varandra tillräckligt mycket för att fler ska börja tvivla på dom som faktiskt gör något på riktigt. Då tycker Åkesson att det är läge att kliva fram och spä på hets och hat. Heja?

Och hela SD-svansen följer med, för dom har fastnat i hat och kan inte se klart på saker längre. Det är fanimej livsfarligt! För jag tror att svansen skulle kapas rejält om dom som hatar allt så mycket fattade vad SD står för. Hur kan man tro på någon som bara gnäller och sprider hat utan att någonsin komma med konkreta lösningar på nånting? (Ja, mer än i efterhand då).

Jag är så jävla trött på amatörproffs som tycker en massa på fb. Det kryllar av dom och jag försöker låta bli att läsa nåt annat än vänners allmänna inlägg om vardagen. Jag mår skit ändå så det räcker, liksom. Men vad är det med folk som måste leta efter något att hetsa mot hela tiden?

Folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen, regeringen och andra insatta:
– Håll avstånd! Stanna hemma vid minsta symptom! Restriktionerna gäller även om du reser! Undvik trängsel! Osv…

Svenska folket undrar om det är ok att umgås om man håller 1,7 meters avstånd. Man kan nog resa om man är lite sjuk, ifall man har munskydd. Alla andra trängs i demonstrationer, då ska minsann jag också. Måste gå på krogen. Måste trängas på stränderna. Måste leva som vanligt. Osv…

Många smittas och dör, och trycket på sjukvården är hög. Svenska folket ba´
-Det är folkhälsomyndighetens, socialstyrelsens, regeringens och andra insattas fel!

Jag är så trött på bortskämda svenskar som kräver svar, helst igår, och att livet ska fortsätta som vanligt, samtidigt som dom skyller allt på regeringen och experterna. Är folk tröga eller? Det är ju liksom inte regeringens, eller Anders Tegnells fel att det finns en pandemi. Det är inte heller deras fel att folk tappat vettet. För skulle alla följa restriktionerna så är jag ju ganska säker på att antalet smittade och döda hade varit betydligt färre.

Jag är iaf tacksam över att bo i ett land som har möjligheter att genomföra krispaket. Jag är också väldigt tacksam över att det inte är Åkesson som ska ta oss igenom det här! Jag är tacksam över att vi har experter som ägnar all tid åt att hitta strategier och riktlinjer som vi bara har att följa. Så gör det då! Man kan liksom inte sitta och skylla på andra jämt, man måste agera själv.

Först skriker folk om hårdare regler, sen gnäller folk över restriktioner som ska följas för att minska smittspridningen. Sen leker gemene man polis och talar om när alla andra gör fel, för det är ju bara en själv som ”måste”. Suck!

Ja, det är skit att vi har en pandemi och att livet inte är som vanligt och att vi alla måste göra uppoffringar. Det är så mycket skit! Men att börja mordhota människor som jobbar med att informera om läget är fanimej ännu mer skit! Använd folkvett, puckon!
.

Inga kommentarer: