tisdag 14 januari 2020

Glitter och glamour


Ute regnar det från sidan så vi passade på att roa oss med att skapa lite vinterlandskap inne i värmen istället. Sandra gillar att pyssla, men brukar be mig göra det som är kladdigt. Den här gången var hon glad och nöjd mest hela tiden, trots kladdiga fingrar.


Nu kan man ju tycka att det är opedagogiskt att göra en ”riktig snögubbe” på Sandras tavla, men det är inte för att hon måste göra på ett visst sätt och hon har inte förmågan att jämföra något, utan tycker allt är fint. Det är jag noga med!

Varför jag gjorde en snögubbe var, dels för att Sandra tycker det är roligt att vi skapar tillsammans (ibland, andra gånger får man hålla sig på avstånd, det är lite olika) och dels för att visa hur tanken är.

Jag hade nämligen skrivit ut ett papper från Pinterest, där alla snögubbens delar fanns med, men lite utspridda. För att Sandra ska få ihop helheten behöver hon se hur den ser ut när den är klar. Annars förstår hon inte vad det är. Sen fick hon så klart göra precis som hon ville, och jag tror inte hon kan härma och göra lika. Iallafall inte när delarna är för många.

Vi började med att färglägga och klippa ut alla delar, och Sandra (som är proffs på att klippa vid det här laget) fixade det galant.


Titta så fint det blev! Och roligt hade vi. Sandra strålade mest hela tiden och klistrade både stjärnor och glitter på den fina tavlan.

Det är såna här stunder som är så mysiga. Man får låsa in dom i minnet och bevara dom med omsorg.
.

Inga kommentarer: