fredag 2 mars 2018

Trötter

Igår tog Sandra världens sovmorgon och vi började misstänka att hon var sjuk igen. Tillslut väckte jag henne, och hon var inte på sitt bästa humör precis.

Tröttheten höll i sig under dagen, även om allt funkade bra med anpassningar efter dagsformen. Vi fick tidigarelägga kvällsrutinerna och damen somnade ovaggad långt tidigare än vad som är normalt för henne. Hon har sovit hela natten och sover än. Så bra mår hon ju inte, kan vi konstatera. Vi får väl se åt vilket håll det tänker ta vägen, om det är en bacill eller en ”vanlig svacka” hon har. Det lär ju visa sig.

Vi har funderat mycket den senaste tiden, på Sandras framtid. Om det blir så att kommunerna ska ta över hela LSS, så vill det ju till att dom fixar att ta emot alla som idag har assistans för att dom inte klarar något annat. För det finns ju verksamheter som är jättebra, och så länge man klarar dom så får man ju hjälp. Men när det handlar om individer som inte passar in i mallen, och inte klarar det som erbjuds, då finns inga alternativ. Annat än assistans då.

För det räcker med att man erbjuds en plats i en gruppbostad, t.ex. (Eller daglig verksamhet, eller korttids…). Sen är det ju upp till individen att tacka ja eller nej. Men tackar man nej så får man skylla sig själv. Då får man vara utan sen. Ja, iallafall enligt vår handläggare.

Jag har skrivit till kommunpolitikerna, mest för att höra vad dom gör åt det hela och vad dom har för tankar om framtiden. Det lär ju bli stor press på kommunerna om assistansen försvinner…

Vi måste ha reservplaner nu, även om vi också måste försöka att inte oroa oss i förväg. För oron tar jättemycket energi.


Slutligen. Tack till Linda för tipset. Jag har beställt en del kataloger från dom företag jag kunde komma på. Och Göran har varit runt i lite affärer och plockat vad han har kommit över. Ja, av sånt man får ta, förstås, men det fattade ni 😄😇

Trevlig helg.
.

Inga kommentarer: