onsdag 7 mars 2018

Tröttande bilturer


Vi behövde lite tröjor, både Sandra och jag, så vi tog en biltur igår. Göran och Sandra satt kvar i bilen medan jag skyndade mig att leta i affärerna. (För att Sandra gillar att åka bil och det blev en aktivitet för henne på samma gång). Jag hittade lite, faktiskt. Det är inte plätt-lätt precis, eftersom det finns vissa krav att hålla sig till om det ska vara bra ”Sandra-tröjor”. Herr-avdelningarna brukar vara bäst både till henne och mig. Till mig eftersom jag är en giraff, och varken gillar eller passar i tunna figursydda toppar som slutar vid naveln.

Jag passade också på att plocka åt mig lite klipp-material till Sandra från dom butiker som erbjöd det. Ja, reklamtidningar och sånt, alltså.


När vi kom hem åkte Göran och köpte pizza och det var skönt. Jag har inte alls ork längre, så en tur i affärer var vad jag pallade med igår, sen kändes det nästan som jag var sjuk resten av dagen. Sandra blev också väldigt trött och det blev hon även förra gången vi gjorde en sån här biltur, nån gång före jul. Det är ju tur att hon inte behöver följa med in i affärerna också, för det hade hon inte fixat.

Nu kommer en period av att vilja ha nya tröjor ett tag. Det brukar bli lite tjatigt och Sandra är lite stressad över sånt. Hon älskar nytt (vilket inte alla med autism gör) och vill helst att allt ska vara nytt jämt. Sen, när det nya inte är nytt längre, så kan hon bli arg över det. Men det brukar lägga sig efter ett tag och är inget vi lägger så mycket mer energi på än att hantera det så bra som möjligt i stunden. Hon accepterade iallafall att dom ska tvättas först, och det var ju bra.

Idag blir det en lugn dag, och förhoppningsvis ingen som blir sjuk efter gårdagens utflykt. Vi har sovit bra och jag är iallafall piggare nu. Jag hade nackspärr igår och den bidrog nog till att jag kände mig febrig, men när Sandra väl var nattad kunde jag kurera mig med en vetekudde, så även nacken är mycket bättre idag.

Man undviker sånt som vetekudde (eller vadsomhelst som är utöver det vanliga) när Sandra ser det, för annars vill hon också ha, och sen fastnar hon i det och det blir ännu en procedur som ställer till det för henne och oss som ska avstyra det. Mer om såna låsningar i nästa inlägg.


Jag önskar er en fortsatt fin vecka.
.

Inga kommentarer: