fredag 23 september 2016

Skört och dallrigt

Jag skrev lite fel sist. Inte för att det spelar någon roll för själva innehållet, men rätt ska vara rätt. Schemaändringen innebär, för Sandra, att hon har extern personal tre nätter och fyra kvällar i veckan.


Det är mycket som är rörigt för alla just nu, och det påverkar ju förstås Sandra. Det ställer höga krav på oss som jobbar, att vi funkar och har koll så gott vi kan. Då påverkas Sandra mindre och det är förstås viktigt nu, när det är extra oroligt för henne.

Det gäller att kunna hantera nya situationer och Sandras oro på ett bra sätt, vilket man bör klara när man känner henne ordentligt. Då minimeras låsningar och utbrott, och Sandra klarar förändringarna bättre.

Det gör också att vi behöver ha mycket planeringstid, så vi kan göra utvärderingar på alla händelser där Sandras stress har ökat. Om vi inte går igenom det som händer ordentligt, så kan vi inte heller hitta bättre sätt att hantera situationerna på nästa gång. Man måste alltid ta reda på vad som triggar fram ett utbrott om man ska ha en möjlighet att undvika det.


Nu har all tid gått åt till att planera verksamhet och praktiska lösningar, samt skrivit ner checklistor för alla situationer. Så utvärderingarna har kommit i skymundan lite. Dom måste vi prioritera ett tag nu, för att hitta orsaker och lösningar bättre framöver. Det hjälper både oss själva och Sandra, vilket är helt nödvändigt.

Sen märker vi att det är svårt för Sandra när jag är för nära. Hon är van att göra på ett sätt med mig, och på ett annat sätt med assistenterna. Så vissa gånger är det jag som triggar igång henne… Det är inte helt plätt-lätt, eftersom Göran och jag bor här och jag jobbar ganska mycket utanför schemat fortfarande.


Så just nu är det lite funderingar som snurrar i mitt huvud och jag kan inte koncentrera mig på så mycket annat innehåll här. Jag önskar er en skön helg och återkommer när jag har samlat tankarna lite. Må gott!

.

Inga kommentarer: