lördag 27 augusti 2011

Lagom med en helg nu

Igår morse fick Sandra bara en halv skål fil till frukost. Och YIPPIE, det tog bara en timme för henne att få i sig den! Pjhu! Jag är glad att vi inte behöver gå upp ännu tidigare på morgnarna! Jag har pratat med skolan och dom lägger in en fruktstund varje morgon när Sandra kommer dit. Kanon!

På förmiddagen bakade jag plommonmuffins och dom blev jättebra, så om plommonen håller sig i svalen gör jag en omgång till på måndag.



Under dagen ringde skolsyster och berättade att hon hade varit förbi Sandra på skolan och tittat i hennes öra. Hon är så himla gullig, skolsyster. Bryr sig om, liksom. Hon tyckte inte det såg ut att vara någon större fara med örat. Det var lite fuktigt så det kan ju vara som vi trodde från början, sviter från all badning förra veckan.


Hon tyckte iaf att vi kunde avvakta, för det såg inte ut som det var nån inflammation. Vi hoppas att det går över under helgen.

Sandra slutar två timmar tidigare på fredagar och det kan nog vara rätt skönt för henne efter en lång vecka. Igår kom en glad, men trött tjej hem och ville se film, vilket kändes precis lagom.

Kvällen gick bra tack vara Görans tålamod, och när Sandra var i säng sjönk vi ner i tv-soffan och mumsade kräftor.

Idag skulle det bli grillväder och det tänkte vi utnyttja. I övrigt kommer det att vara en lugn helg så Sandra blir pigg till skola och korttids på måndag igen.

Må gott!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Maritha sa...

Vad bra att hon kollade örat och att det inte var någon inflammation, då slapp ni ett VC besök också!

Underbart att få så fina plommon och jag önskar jag hade bott närmare och kunnat komma på en fika och smaka!

Ha en fin helg vännen!
Kram Maritha

Anonym sa...

Skönt att det inte var nåt allvarligt med örat...
Såklart att hon var trött den lilla-stora damen igår. Bara all förväntan inför skolan igen kan ju ta musten ur vem som helst :)
Kräftor ja, det är gott det...
Hoppas att ni får en lugn helg nu så det blir korttids och skola hela nästa vecka så det blir vardag på riktigt för er alla.
Kram kram och passa på att njuta av solen, vem vet var den är imorgon//Lenaeff

Roffes blogg sa...

Hoppas att örat bättrar på sig! Och såna där plommonmuffins har jag faktiskt aldrig ätit, det låter gott!

Jag läste lite neråt här om skolstart och badande i poolhus mm och fastnade för den där meningen Sandra sa om att det luktade farbrorprutt! Jag tyckte det var så gulligt! Hon är för härlig din Sandra!

Min syster och familj var till Danmark för några år sen och hyrde en sån stuga med pool i. Det verkar kul tycker jag. Tjabolina är dock mer förtjust i att bada i sjöar så jag vet inte om det skulle vara nån hit här. Hon har svårt för att ta sig i nerför stegar och så tycker hon att kluorlukt är äcklig. Men på många ställen finns det ju trappor istället och det skulle kunna funka. Lukten kanske inte är så hemskt om hon kommer i och inser att det är roligt.... ;-) Jag vet inte, en liten teori från mig bara.

Kram på dej!

Tina sa...

Bara en timme för frukost, ja det är ju ingen tid alls på morgonen.....Hm, verkar räcka mer än väl ! Hoppas örat inte blir sämre. Vår tjej har blivit rejält förkyld i helgen och det är inte skoj. Men det värsta är förhoppningsvis över till skolan imorgon.Ha det gott, kram Tina

Annelie L sa...

Åhh, så skönt att det inte var nån större fara med Sandras öra.
Så himla goda dina muffins ser ut, det skulle smaka gott...jag har faktiskt aldrig smakat plommon muffins ;)) Antar att jag får lov att baka själv för att få smaka.
Skönt med en man med tålamod, det kan behövas allt i mellan åt ,kan jag tänka mig ;))
Kram till dig du fina och goa// Annelie

Bellan sa...

En halv tallrik fil = en timme! Skulle vara intressant med en beskrivning av vad som händer under den timmen om du har lust med det :) Sitter Sandra och filosoferar eller hittar hon på saker? Engagerar hon er hela tiden eller räcker det om ni finns i närheten och lotsar ibland?

Mmmm, vad goda muffinsen såg ut!

Vad skönt att det verkar ordna sig av sig självt med örat!

Kram på dig!
//Bellan