lördag 6 augusti 2011

Att veta ger trygghet

En bökig natt gjorde att jag fick väcka Sandra igår morse, som i sin tur gjorde att hon inte alls var så där pigg och glad längre, som hon var dagen innan.

Men hon funkade bra ändå, trots tröttheten som satt i under hela dagen. Nu är damen ledig ända till skolan börjar den 24 augusti, med allt vad det innebär. Vi får väl se hur mycket bloggande det blir innan dess, men lite ska jag allt försöka hinna med er iaf, annars får jag nog abstinens…


Kalendern jag gjorde funkar bra, även om tjatet inte har blivit så mycket mindre. Stressen över skolstarten är iaf mindre, och det är ju det viktigaste. Tjat hör ju lixom till lite, när det är nåt man längtar efter :)

Men man kan stressa upp sig ändå, för nåt annat. Knappt hann lugnet över skolstarten lägga sig förrän Sandra undrade vilken mat det är i skolan den dagen… Och även fast jag vet att hon inte fixar ett svar som ”Jag vet inte” så svarade jag fel.

Jag lovade att jag skulle berätta det så fort jag visste, men så funkar ju inte Sandra. Man borde väl ha lärt sig det efter alla år, kan man tycka. Efter en hel eftermiddag med tjat och oro över maten så kom jag äntligen på lösningen. Jag hittade helt enkelt på att det blir fisk och potatis och vips blev damen lugn igen.

Ja, jag veeet ju det! Det är ju så vi måste göra. Det är alltid bättre att ha ett svar, vilket som helst, och sen ändra när man vet hur det blir. Det går inte att säga ”Vi får se” eller ”Kanske” eller ”Jag vet inte” Hur kunde jag glömma det?

Jaja, missar kommer jag alltid att göra, huvudsaken det går att rätta till. Sandra somnade ovaggad igår, trött som hon var, men inte jag. Jag varken somnade eller var trött när det väl var sovtid, så idag blir det lite segt, men ikväll somnar säkert jag ovaggad :)


Maritha undrar vad det är för nåt taggigt på ett av fotona i förra inlägget. Jag gissar att du menar bild 2, och det är ett kastanjeträd.

Trevlig helg på er!

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa du Nina, tänk att det inte spelar någon roll hur väl man vet vad som inte funkar, ibland glömmer man bara bort sig iallafall. Men att alltid ligga steget före är ju en heltidsyssla så vi alla glömmer ju saker nån gång då och då, vi är ju inte mer än människor. Vårt minne är ju inte hur statiskt som helst.
Skönt att det går att ordna till iallafall.
Härliga bilder du bjuder på idag, känner mig som hemma :)
Men gumman då, det var ju inte bra att du inte sovit...det blir en seg dag idag då med andra ord. Hoppas att det funkar bra ändå då och att rutinerna flyter på.
Kram på dig trötter och tack för din goa kommentar hos mig idag :)//Lena

Annika N sa...

Lätt att glömma bort det som funkar bäst, man är ju inte mer än en människa. Hoppas dagen blir någorlunda lugn.

Ha en fin lördag med familjen !!! Kram Annika

Annelie L sa...

Vilken tur att du kom på dig själv till sist så du kunde leverera ett svar. Fisk o potatis är bättre en inget.. ;))
Hoppas du kommer i fatt dig med sömnen, du behöver den verkligen. Och som vanligt,har du fina bilder. Har inte varit inne på Amatörfotografen, jag hinner liksom inte allt och det trådlösa vi har med oss på resan är så himla segt.
Ha det gott vännen min. Massor av kramar.

Maritha sa...

En dag efter med kommentar men jag hoppas er lördag blev bra.

Kastanjeträd det har ju inte jag här uppe, läckert var det iallafall!

Vad bra att du kom på fisken och potatisen så Sandra kunde bli lugn igen!

Ha en fin söndag också, antar att det inte kommer nån blogg för den brukar ju komma tidigt :-))

Kram Maritha

Patricia sa...

Ja du Nina, vem är ofelbar .. =)
Klart du kan göra missar precis som alla andra, eller kanske speciellt för att ni har den situation ni har med Sandra, som kräver så mycket mer av dig som förälder .. man kan inte ligga steger före hela tiden, eller veta de bästa svaret på alla frågor, men du har alltid förmågan att hitta lösningar och få till det bra i slutänden i alla fall .. jag beundrar dig!!!!!

Hoppas du fick sova lite i natt till slut .. =)

kram Patricia

agneta sa...

Jag beundrar dig Nina!Du är helt fantastisk, men kan inte komma ihåg allt och alltid vara på topp!Hoppas att du får/fått sova lite mer i allafall!

Fina fotobilder du tagit, alltid roligt att se.

Kram agneta

Bellan sa...

Sitter och ler lite åt din felsägning ;) Kan avslöja att min man sa till sonen igår "Stäng inte av datorn." Jag rättade honom med glimten i ögat: "Låt datorn stå på". Gissa om mannen log och tyckte att det där borde han kunna efter dessa år.... Så lätt att halka tillbaka i sånt man eg. brukar säga.
Kramikram!
//Bellan