fredag 14 januari 2011

Resfeber

Den där tavlan som Sandra gjorde i skolan och ville ha på sitt rum…Den störde ju sen, när den väl satt på hennes vägg, så jag fick ha den på kontoret istället. Men, igår ville Sandra ha tillbaks den igen, så nu sitter den på en annan vägg i hennes rum, där hon inte ser den från sängen. För hon fastnar liksom i saker och ting ibland, när hon är på det humöret, och det brukar hon vara när hon är trött. Vi får väl se om tavlan kan hänga kvar nu.


I övrigt var gårdagen en lugn dag. Sandra var på bra humör och det mesta funkade smärtfritt. På förmiddagen ville hon att vi skulle sjunga. Dvs jag sjunger och Sandra lyssnar. Jag sjunger ju hellre än bra, men så länge damen är nöjd så gör det ju inget :)

Sen kom det post och en målarbok från fina vännen Agneta. Tack så jättemycket! Och ett paket med fler målargrejor från Maritha. Jättetack till dig med!


Tänk, vilka fina vänner vi har! ♥

Det passade ju extra bra just nu när Sandra börjar komma in i en målarperiod igen, för det var nästan slut på sånt här hemma. Och vi tar ju med oss en del på resan oxå, det blir kanon det! Även jag behöver ju lite annat att tänka på när vi flyger… *flygrädd* Så att måla med Sandra blir bra!

Annars fick jag en bok av min goa vän Lena, som också kom med posten igår. Men jag brukar inte ha ro att läsa på planet, och på semestern lär jag ju inte hinna, så jag lämnar den hemma och försöker hinna med det när vi är lite lediga framöver istället.

Jag fick en bok av henne för ett par år sen också, som jag har försökt hinna börja på sen dess… Det är kanske dags för lite ”prio läsning” för min del snart? Japp, så får det bli :)

Men nu har jag allt börjat få lite resfeber, även om jag inte riktigt har tid att känna efter så mycket. Jag längtar tills vi är på plats, men jag vill helst hoppa över resan dit… Så ni kan väl tänka på mig lite extra imorrn, är ni snälla… Jag tror nämligen att planet ska störta, typ.

Efter maten ville Sandra ut, och det fanns ju lite snö att skotta, så det passade bra och undertiden njöt jag av mitt egna sällskap. När damen kom in igen nöjde hon sig med att riva papper och se film, så lite trött var hon nog.

Mitt i alltihop gick fjädern sönder i soffan. Det hoppas ju en del där ibland, och det är ju inte alltid glädjeskutt. Hon får ju inte hoppa i soffan, så det är såna skutt som hon inte kan styra över. Göran har lite svårt att inte ta itu med saker och ting på en gång, så…Men Sandra fixade det bra och tyckte det var spännande att möblera om lite.Sen, när oron kom, fick hon små uppgifter att fokusera på, som att hålla reda på lite verktyg och så. Annars är det ju att rekommendera att fixa sånt där när Sandra inte är hemma.

Lenaeff undrar hur Sandra klarar om vi skulle säga att vi kanske ska hälsa på nån framöver nån dag, utan att det är bestämt ordentligt. Var det så du menade, Lena?

Vi kan aldrig säga att vi kanske ska göra nåt, och vi undviker att säga att vi nog ska göra nåt nån dag framöver. Saker som inte är bestämda pratar vi aldrig om och helst berättar vi ingenting förrän det är dags.

Sandra skulle nog inte glömma om vi lovade nåt, men vi lovar aldrig på det viset, så jag vet inte riktigt. Det är iaf mycket bättre att göra som Lena skriver, ta konflikten som blir när vi säger nej om Sandra vill göra nåt som vi inte kan lova.

Det är bättre att ge ett tydligt svar och sen ändra, än att säga att vi inte vet än. Så det händer att vi hittar på ett svar så länge ibland. Som nu inför resan, som ju Sandra mår bäst av att inte veta än. På schemat står det fritids och korttids som vanligt på måndag, så hon tror alltså att det är lov och vi har sagt att vi säger till när skolan börjar.

Det innebär en lugn tjej utan oro. Skulle vi berätta om resan redan, så skulle Sandra hinna stressa upp sig, och väntan skulle bli alldeles för lång för henne, att risken för tröttsjuka lagom till resan skulle vara stor. Hon skulle förmodligen inte sova så bra natten innan heller, och att resa med en för trött Sandra skulle inte göra det hela smidigare, precis.

Jag vet inte riktigt om du har fått svar på frågan, Lena? Du får fråga igen om jag svarade på fel saker.

Idag ska Sandra till fritids och vi ska väl få ordning på det sista här, och försöka ladda våra batterier ordentligt så dom håller ett tag… Fast min energi går mest åt till ”Jag kan flyga, jag är inte rädd” just nu…

Ha det fint! Jag ska försöka hinna säga hej imorrn en snabbis, annars vet jag inte när det blir. Ni får väl kika in lite då och då. Troligtvis kommer jag väl att låna datorn på kontoret där vi är nån gång iaf, så ni får veta hur vi har det. Ja, och om vi överlevde resan och så…

Må så gott, alla!
♥ Kram ♥

11 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad skönt attt komma iväg och göra nåt annat, även om det inte blir semester för er på samma sätt. Vad tuff du är som flyger om du är så flygrädd. Men hur går det med Sandra, känner inte hon av att du är rädd?
Det var ungefär så som du skrev som jag undrade. Att ni bara säger sånt som är bestämt och i "lagom" tid för Sandra.
Tänk vad mycket saker det är som är lika med våra barn trots att de är så olika om du förstår hur jag menar. Både ålder och benämning på diagnos...
Klart jag tänker på dig vännen...önskar er en supermysig resa och hoppas att allt går smidigt med Sandra.
Ha det bra och njut av sol och värme så "ses" vi när ni är tillbaka//Kramar Lena

Photo by Maria sa...

Du kan flyga du är inte rädd!!! Fokusera inte på att "om du kommer fram" utan NÄR du kommer fram..
Hoppas resan går smidigt nu och att Sandra är på sitt bästa humör..

Kram Mia

agneta sa...

Det vet du Nina, att vi är många som tänker på dig och håller tummarna när ni far iväg så det kan inte gå annat än bra! Önskar er en alldeles underbar vistelse där nere och du,tänk inte på oss här i kylan! Kramar till er alla <3 <3 <3

Annelie L sa...

Självklart kan du flyga, bred bara ut dina fina änglavingar, (jag har hört, från säker källa, att vänner som du är förklädda änglar)

Resan kommer att gå jättebra, det är jag säker på, vi är så många som tänker på dig.

Jag vet ju att ni kommer att vara trötta när ni kommer hem efter en intensiv "semester" med jobb dygnet runt, men jag hoppas att ni kan turas om lite och att ni får några små stunder av lycka i solen.
Om du har lust och får ner det i packningen vore det inte dumt om du tog med dig lite av den goa solen när du åker hem....
Kramar i massor// Annelie

Anonym sa...

Lycka till på resan !
Vad gulligt av dina vänner att skicka så härliga pysselsaker =)

Mvh Bella

Okki sa...

Självklart tänker vi på er :)
Resan kommer gå jättebra..
men vet av erfarenhet att det inte är roligt när man är flygrädd.
Men det är ju så skönt när man kommer fram!
Njut av värmen och solen
Kram Okki

hönsmamman sa...

Hoppas ni får en underbar resa. Det kommer gå jättebra =)

Maritha sa...

Klart det går bra Nina......
Kommer att sakna dig men önskar er en underbar resa.

Kul att grejerna kommer till användning!

Kramar Maritha

Bellan sa...

Vill bara kika in lite snabbt och önska er en trevlig resa. Ha det så skönt och försök att njuta så mycket det bara går!

Kramar i massor till er alla!
//Bellan

Suzan sa...

Fin tavla o hoppas resan blir underbar!

Roffes blogg sa...

Läser och ler. Du skriver så mycket saker jag känner igen. Som det där med att inte säga kanske eller nog eller nån dag elller så. Det går inte här heller. Och ändå är det i just en sån vardag min tjej lever, det gör mig lite lessen mitt i allt. Det är så mycket hon skulle behöva ha klara besked om och som hon inte får det om. Alltså där hon bor menar jag.
Kram!