fredag 7 januari 2011

Pyssel lite här och där

Plötsligt gick handtaget till källardörren sönder, det var tydligen nån fjäder eller vad det nu var. Men det var lite krångligt för antingen måste vi ha ett lås som funkar från båda hållen, eller så måste dörrhandtaget gå uppåt, för annars räcker det med att man tappar balansen lite mot dörren så flyger man nerför trappan, och det är det ingen av oss som har nån vidare lust med.


Efter en hel del pyssel så fick Göran iaf ordning på det tillslut, så nu går handtaget uppåt igen, och trappan är säkrad :)

Sen var Sune helvild och flög runt som en tok här och hittade på alla möjliga bus överallt. Det var nästan så vi hade lust att slänga ut honom i snön. Ja, jag tog faktiskt fram selen och sa ”Gå ut” och då kom han farande som ett skott, för ut gillar han att gå. Men han tvärstannade när jag öppnade dörren, haha!


Efter ett tag vågade han sig ut i snöyran iaf, och tyckte nog att det var ganska så spännande en liten stund. Men ganska snart ville han in, och det har aldrig hänt förut, att han har gått in frivilligt :)


Annars trivs han bäst här…


Men inte igår. Den lilla stunden han var ute räckte inte för att bli av med all överskottsenergi han hade, så han for runt ett bra tag till. Bl.a. började han plocka ner Sandras schemabilder…


Så vi fick fundera ut en lösning på det i all hast, eftersom ingen av oss hade lust att sitta på schema-vakt, precis. Vi kunde inte flytta schemat till ett annat rum, för Sandra måste ha överblick så det sitter på den bästa väggen utifrån hennes behov.

Men vi flyttade upp det en bra bit på väggen, så nu når inte Sune bilderna längre. Tur att Sandra har vuxit och blivit en lång tjej :) Lite orolig blev hon ju, innan vi fick ordning på alltihop. Sånt där är bäst att fixa när damen inte är hemma, men ibland har man ju inget val.


Här sätter hon upp bilderna igen, när allt var klart.
Tji fick du, Sune-bulan! ;)


Idag är det fritids som gäller för Sandras del, såga ved för Görans del och jag åker väl på att skotta snö då. Bra motion är det ju iaf, men såna här vintrar önskar jag att vi bodde så vi bara behövde skotta en liten gång. Vi har garaget längst ner så det blir till att skotta en väg på ”hela halva tomten”


Men, som sagt, motion får man :)

Må så gott!
♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Mia sa...

Åh vilken busik katt ni har. Ja fy för att skotta, jag har bara en liten garageuppfart men det räcker....pust.
Hoppas sandra får en bra dag på fritids:-)

Annelie L sa...

Katter är inte speciellt förtjusta i snö, inte de som jag har känt i allafal. Våran Zikoria går ut och gör sina behov mycket mer blir det inte. Helst ligger hon på en filt bredvid elementet och gonar sig.
Skönt som sagt att Sandra har vuxit så det fungerar att sätta schemat högre upp på väggen.
Hoppas du får ladda lite batterier under fritidsdagen.
Jag längtar till nästa vecka när äntligen det här långa jullovet är över.
Ha det fint vännen // Kram Annelie

Anonym sa...

Sune-busen... ;-)
Katter är ju för söta, och härliga och fulla med energi. Har det alltid gått bra att ha honom i sele när ni är ute? Jag hade ju katt när Junior var riktigt liten, och försökte med sele. Det slutade alltid med att han satte sig högt uppe i ett träd och trasslade in sig för han försökte komma ur selen. Han drog som en stor hund i den så det funkade aldrig. Han blev superstressad.
Otäckt med källardörren som gick sönder. Det var väl Sune det med ;-)
Skönt för Sandra att komma iväg till frittids idag. Ta det lugnt med snödkottningen och ha en bra dag//Kramar om dig vännen, Lena!

Annika N sa...

Sune ville kanske ändra om lite i schemat ;-) Vår Findus är inte heller särskilt förtjust i snön, men de andra älskar att busa i den.

Trevlig fredag !!! Kram Annika

Bellan sa...

Lite pyssel finns alltid att göra när man bor i hus... Åh, vad busig Sune var då. Bra att han fick känna på snön en stund. Oswald gillar att ligga på den oisolerade verandan rätt mycket faktiskt. Och det är så skönt att kunna släppa ut honom där när sonen får sina utbrott.

Låter jobbigt att ni har så mycket att skotta. Vi har inte så mycket så jag tycker t o m att det är roligt att gå ut en stund och skotta fint.
Hoppas att ni f ö kan ha en lugn stund när Sandra är på fritids!
Kramar i massor till dig, Nina!
//Bellan

Photo by Maria sa...

Usch ja för skottande i mängd.. Vi har ju med en hel del att skotta med två upp/nedfarter och gång runt hela huset och ner till postlådan, men som sagt bra motion får man och jag tycker det är helt ok så länge snön inte är blöt, vilket det var idag men jag tog bara trapporna och gången, lämnar resten till Putte ;-)

Tur att Göran är händig och kunde laga handtaget så ni inte ramlar ned för trappen..

Sune-bus.. Alltså våra katter.. Kan det ha med färgen att göra?? ;-)

Ha nu en fin fredag..

Kram Mia

Patricia sa...

Tok-Sune ... ha ha ... men lite kul att busa i snön ser han ut att tycka ... =)

Kan förstå att han lockas att busa med schemabilderna ... ha ha .. och tur att ni kunde höja dem en bit utan några större problem ... =)

Vi har ju med stor garageinfart, men antingen skottar Nicke eller så tar Alex det med traktorn när han jobbar ... så jag slipper motionera och kan fortsätta vara pösmunk ... ha ha.
Nej skämt o sido så har jag varit duktig den här veckan och ätit rätt och återgått till matdagboken igen ...det du! =)

Kram kram