lördag 3 april 2021

Sorry

Tack till er som engagerat er, men ni är tyvärr för få. Tanken var ju att skicka namninsamlingen till Lena Hallengren, men det blir nog inte så. Den visar nämligen bara att det inte är så värst många som anser att frågan är viktig. Det kommer ju bara leda till att dom fortsätter att strunta i LSS. Om det bara är lite drygt 600 som tycker att frågan är tillräckligt viktig för att orka skriva under en namnlista så är det ju inte något som ger pluspoäng i regeringens partiprogram.

Jag har kommenterat på Facebook och mailat till Lena Hallengren och frågat vad dom ska göra för att det som hände Dick och Robin inte ska hända igen. Det är så tyst om LSS från regeringen att det är skrämmande.

Däremot tjatas det en hel del om pensionärerna och äldreboenden. Och det är jättebra! Absolut. Det behövs verkligen. Men, varför skriver dom samma sak om och om igen? Vi vet ju att dom ska satsa på det nu, och vi tycker det är bra. Men inga inlägg om LSS överhuvudtaget?!

Nej, för gemeneman tycker inte att det är en viktig fråga. Sorry. Politiker är beroende av sina väljare, så dom satsar självklart på dom frågor vi väljare tycker är viktiga. Därför skickar vi inte in en namninsamling som visar att tidsomställningen och bensinupproret engagerar betydligt mycket mer än hur våra mest utsatta människor behandlas.


Lena Hallengren: lena.hallengren@regeringskansliet.se

 

-LSS måste bli tydligare så kommuner inte kan slingra sig från ansvar.

-Utredningar måste göras av personer som har ordentlig kompetens om det funktionshinder dom utreder.

-Utredningar ska ta den tid som krävs för varje individ.

-Nya handläggare och chefer ska inte kunna ändra på fattade beslut, utan att en ny utredning görs.

-Personal och chefer ska ha kompetens om funktionshindret och kontinuerlig handledning.

-Funktionshindrade ska inte tvingas att flytta från en gruppbostad där hen mår bra.

-Funktionshindrade måste också få ha lite pengar över till nöjen och intressen.

-Personer som inte kan larma ska aldrig lämnas ensamma med en personal utan att andra har insyn.

-Funktionshindrade ska ha anpassade aktiviteter och livskvalitet.

- Olika gruppbostäder måste finnas för de behov som finns, oavsett i vilken kommun man är född.

-När kommuner måste betala vite för icke verkställda beslut bör dom pengarna gå till anhöriga som har varit dom som gjort det jobb som kommunen inte gjort i flera år.

.

Inga kommentarer: