måndag 3 augusti 2009

Jobbdax igen.

Så var ledigheten slut för denna gång. Men vi har ju snart ledigt igen, nästa vecka, så det går ingen nöd på oss. Även om helgen har varit fantastiskt mysig, så längtade vi ju förstås efter ”lilla damen” så det är allt gott att ha henne hemma igen, och hon var minsann pigg & gla!

Imorgon blir hon ledig, det bestämde vi under dagen. Vi sa att om hon skulle vara pigg när hon kom hem, så tar vi stan och dom där jeansen imorgon. Och om hon inte skulle vara pigg, så behöver hon ju ledigt ändå. Och nu var hon ju pigg & gla, så då blir det ju stan :)

Huvudvärken försvann iaf under dagen idag, sköönt! Den har suttit där och lurat sen i onsdags, men har varit uthärdig eftersom Alvedon har hjälpt den här gången och inte behövde överdoseras. Skönt att slippa den nu är det iaf.

Katterna har fått komma ner till nedervåningen lite då och då, under uppsikt, förstås, och snacka om att det finns saker att utforska när man är katt.


Men man får passa dom, för dom river ju gärna i allt möjligt och omöjligt… Så småningom ska dom väl lugna sig lite, förhoppningsvis, så dom kan få röra sig fritt i huset under dagtid. När vi inte är hemma, och på nätterna, måste dom dock alltid vara i ”sitt rum” på övervåningen, eftersom vi har rörelselarm.

När Göran hade vaknat och kommit iordning, imorse, blev det en prommis och sen hämtade vi en mjuk matt-bit från Görans butik så vi kunde göra klart den här kattmöbeln som vi började med igår.


Den gillades förstås, och undersöktes noggrant.

Jag hade gjort en garnboll också, som Sune jagade som en tok och när han fångat den i munnen så morrade han varnande åt Åke om han kom för nära. Haha, lilla kaxpellen trodde väl han fångat en stor råtta, eller nåt. Men sen blev det mest trådar av den ”råttan” så den åkte i soporna.


Ett par grannar kom förbi idag, och frågade om vi var intresserade av en ”gårdsfest” i helgen och isf vilken dag som passade oss bäst. Skoj! Nu har vi ju inte korttids kommande helg, men en fest med gångavstånd gör ju ändå att vi kan vara med en i taget. För oss spelar det ingen roll om det blir fredag eller lördag, så dom skulle återkomma när tid och datum var bestämt.

Det är ju inte alltför ofta som korttids och fest hamnar på samma dag, liksom. Men ibland händer det att vi kan vara med, och det är ju alltid kul. Hursomhelst så uppskattar vi ju att räknas, och bli tillfrågade, oavsett om vi måste tacka nej, eller inte. Får vi dessutom veta sånt i god tid, så ökar ju chansen att vi kan tacka ja.

Det ska bli kul att lära känna folket på gatan lite bättre, dom flesta hejar man ju bara på. Eller på sin höjd pratar lite väder, typ.

Så klart är det ju roligare att gå på sånt tillsammans, men vi är ju vana att dela på oss, och glada över att kunna gå alls. För några år sen fick Göran en utlandsresa av mig när han fyllde år. En del tyckte ju att det var väldigt märkligt att han åkte själv och vi fick frågan om det var bra mellan oss… Jo, men det är ju så för oss, att om vi ska åka på semester och få SEMESTER, så måste vi åka utan Sandra. Och om det ska bli en hel vecka, så kan bara en i taget åka. Än så länge iaf. Självklart vill vi helst åka tillsammans, men när man inte har det alternativet så får man hitta en annan lösning. Konstigare än så är det ju inte.

Må så gott och njut av livets små guldkorn, dom finns där!
Kramen!

2 kommentarer:

Moonrose/ Vonneli sa...

Visst är det härliga djur, katterna, och nog finns det en massa att undersöka nyfikna som de är. Fint bygge ni gjort, förstår de gillar den skarpt.
Inte lätt alltid att få det till att gå ihop, härligt att ni ändå har hittat lösningar som passar så ni får lite ledig egentid för det behövs...
Hoppas ni får en härlig dag på stan och att ni hittar jeans som passar lilla Sandra.
Ha det gott!
KRAM

Photo by Maria sa...

Den där lekmöbeln till katterna var ju superfin.. De är ju superdyra att köpa oftast så kan man göra en själv så är ju det kanon..

Kul att ni skall ha gårdsfest.. Jag förstår ert dilemma men att gå en i taget och byta med varandra är ju en bra lösning även om det så klart är roligare att vara där båda två hela tiden..

Ha nu en bra dag och hoppas ni hittar det ni skall till Sandra..

Kram
Mia