fredag 23 februari 2024

Nya framtider

Det händer saker mest hela tiden och jag hinner liksom inte riktigt med, känslomässigt. Knappt hinner jag börja bearbeta det ena innan det andra händer, som måste hanteras. Jag håller på att läsa en bok som ger förklaringar till känslor som bottnar i barndomen, och det gör ju att jag börjar förstå mig själv lite mer. Men, som sagt, det händer nya saker så boken, och den bearbetningen, tar lite tid.

 


Sist jag skrev var det i mellandagarna. Sen dess har vi skilt oss och jag har flyttat till en pytteliten, men mysig lägenhet. Jag trivs jättebra och är nöjd med beslutet, men känslor och tankar har inte hunnit med i svängarna. Så jag är beredd på en reaktion närsomhelst. Idag skriver jag faktiskt för att jag har känslor jag inte vet vad jag ska göra med. Jag blir rastlös och vill tröstäta, men har kommit så pass långt med mig själv att jag vet orsaken i alla fall. Jag behöver ”bara” hantera det på ett bättre sätt än att moffa i mig vadsomhelst som är ätbart i skåpen.

Skilsmässan är klar, men inte bodelningen. Vi har ju varit vänner och överens om att hjälpas åt. Vi har inte heller haft några svårigheter med att dela upp det vi har. Men så har Göran blivit sjuk igen, kan man säga... Så nu står jag ganska ensam och osäker på om det kommer lösa sig. Det är en ganska tärande oro, faktiskt. Hans sjukdom behöver jag inte gå in mer på än att den är självförvållad och den egentliga orsaken till att jag ville lämna honom.

Det är förstås en sorg att det blev som det blev och inte blev som vi tänkt. Den sorgen är inte bearbetad än, så den kommer väl när den får plats. Tills nu har jag haft fullt upp med att flytta, handla, montera och möblera. Nu är det klart och jag njuter av hur fint jag har det. Jag har fina vänner som finns där och stöttar, det är guld värt på alla sätt och vis.

 


Det är också en sorg att vi inte kommer kunna åka till Sandra tillsammans mer. Ja, inte som det ser ut nu i alla fall. Hon vet ju inget om något så när jag var och hälsade på henne sist sa jag bara att pappa var hemma. Ibland är det ju lite skönt att hon inte förstår och behöver veta.

Jag har ju gjort en arbetsförmågeutredning och kommer få bra med stöd från Arbetsförmedlingen så jag kan jobba, trots vissa begränsningar. Dels är jag inte frisk från min utmattning riktigt än, eller om det är sviter av den som jag får leva med. Och dels har jag fått en del fysiska problem också. Jag är så tacksam över att vi lever i ett land där man ändå får hjälp! Synd att så många inte fattar hur bra vi har det.

Jag hoppas att jag snart är ute på arbetsmarknaden igen, för det mår jag absolut bäst av. Det är inte lätt att få jobb när man inte klarar arbetsuppgifterna som ingår, då är man glad över att det finns hjälp. Så jag tror att det kommer bli bra inom kort. Då finns inte heller tiden att sitta hemma och grubbla över saker som man mår bättre av att lämna bakom sig.

Det här är nog mitt avslut i bloggen. Nu börjar en helt ny framtid och min plan är att det inte ska finnas något mer att skriva om, som inte finns i alla vanliga liv. Det tycker jag är en mycket bra framtidsplan. Må gott, och tack till alla som följt vår resa.

.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stort lycka till kram till dig Nina ❤️ Var rädd om dig och ta hand om dig på bästa sätt. Jag hoppas också att Göran tillfrisknar så att ni kan hjälpas åt med framtiden.
Stor kram 🥰

Ann sa...

Jag önskar dig/er all lycka, jag har ju följt dig i många år nu❤️ ända sen min SmulAnn blogg...
Livet blir inte alltid som man tänkt sig...skönt att du ändå följt ditt hjärta och tagit ett beslut som kommer bli bra till slut även om tvivlen funns i början. Kram

Vivian Cardinal sa...

Stort lycka till med allt.
Du är fantastisk!
Tänk så mycket du har åstadkommit och så hårt du kämpat för er familj och för att Sandra ska få det bra. Och nu har du lyckats skapa ett eget och jättefint hem också. Heja dig säger jag bara! Livet pågår... allt blir bra!
Kram // Vivian :) <3

Anonym sa...

Ta hand om dig 💖 Jag kommer alltid att tänka på dig när jag ser en giraff 🥰 Skickar massor av styrka till dig 🤗

Linda sa...

Jag önskar dig all lycka framöver. Har följt er länge, ända sen Sandra gick i skolan, men sällan kommenterat. Nu var det väl dags. Tack för allt du lärt mig om annorlunda barn, i brist på bättre ord. Nu har jag själv fått ett sådant barn i mitt liv och använder en del av tipsen och metoderna du skrivit om. Din blogg har gjort skillnad. Tack för det.

Elle sa...

Jag är så förundrad över din förmåga att kunna se gråzoner i situationer. Allt är inte bra, men allt är inte skit för det heller. Du är så klok, Nina.

Och det där om att acceptera att man inte är behövd; du är behövd av Sandra. Bara inte på samma sätt. Du kan andas och låta andra ta hand om henne, men du kommer alltid vara hennes mamma. Du kommer alltid känna henne på ett sätt ingen annan gör, och i vissa situationer veta vad som är bäst för henne. Bra personal som det knyts band till i all ära, men mamma och pappa är nåt helt annat. att känna tomhet och ha svårt att hitta sig själv som egen människa är nog vanligt i din situation. Måste vara svårt att plötsligt kunna sätta sitt eget behov först, nästan egoistiskt. Men tänk på att det är så vi alla andra lever, även vi med "normalstörda" ungar kan göra det när barnen börjar lämna småbarnsåren. Vi går inte i 30 år och väntar på att prioritera vår egen hårtvätt, toalettbesök eller liknande. Nu behöver du inte heller det.

Jag är så otroligt glad att Sandra har hittat ett bra boende där hon får utvecklas och vara välmående.