måndag 8 februari 2021

Vem vet inte du, vem vet inte jag, vi vet ingenting nu vi vet inget idag

Jag försöker få lite svar från vår handläggare på kommunen. Jag vill veta vad dom gör och hur dom tänker. Om dom öht tar hänsyn till Sandras behov och vart hon kommer hamna. Ja, vart det blir vet ju ingen än, såklart, men letar dom i hela landet? Eller i vår kommun? Eller i kommunerna närmast? Hur tänker dom, liksom?

Men det är så jävla hemligt allting så man blir trött. Som om dom inte fattar att det handlar om människor och hela vår framtid. Ska vi flytta? Till Haparanda? Karlshamn? Visby? Orsa? Ska vi planera för att lämna vårt hem? Eller tänker dom placera Sandra i den ombyggda skolan som troligtvis kommer leda till ett nytt reportage i Uppdrag granskning?

Nu tror jag personalen i den ombyggda skolan kommer vara väldigt bra, det är iaf den infon vi fått. Men miljön och läget är inte anpassat och sånt orsakar också dåligt mående. Det handlar faktiskt om att antingen är det bra, eller så är det katastrof. Vad oinsatta inte fattar är ju att personer som Sandra inte kan anpassa sig alls. Hon kan inte ”stå ut” med något som är rätt okay. Antingen funkar hon, om anpassningarna finns, heller så spårar hon ur totalt, om dom inte finns.

Kommer dom ta hänsyn till Sandras behov, eller måste vi fortsätta försöka få till en sån där utredning som vi anser behövs för alla personer som har stora behov av anpassning och inte kan föra sin egen talan.

Det enda svaret jag får är att handläggaren återkommer. Tillslut fick jag iaf veta att hon måste ha klartecken från chefen… Det bådar inte gott.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Det känns som om de har tänkt skjuta på beslutet ännu en tid, som om de faktiskt inte lägger två strån i kors för att det ska hända något ..... Troligtvis är de så korkade så att de tror att ni kommer att sluta tjata och ifråga sätta... eller att kanske Sandras behov av anpassning helt plötsligt kommer att försvinna om de drar ut på ärendet tillräckligt länge.
Fattar helt ärligt inte vad de håller på med 🤷‍♀️