fredag 11 maj 2018

Hotellkomplex


Nu är projektet färdigt med hotell, restaurang och pool till alla insekter som vill flytta in. Sandra fick börja restaurangfixandet med att köra jordsäckar på pirran. Pirran har hon kört många gånger med diverse uppdrag som Göran har gett henne när hon har varit ute och behövt röra sig lite, så den kan hon hantera bra. Jorden var tung, men Sandra kämpade på och det blev några vändor.


Sen fick hon ösa jord i lådan som var förberedd.


Dagen efter gick vi till affären och Sandra satt i sin rullstol. Affärer är ju svårt för henne, men om man väljer ställen som är lugna och tider då nästan ingen annan handlar, så går det oftast väldigt bra. Vi är ju två assistenter, så ifall det inte går kan den ena avsluta köpet medan den andra flyr fältet med Sandra.

Den här gången var det väldigt lugnt så hon klarade den lilla väntan när jag betalade och assistenten packade ner blommorna som Sandra själv hade valt. Förutom blommor ville hon absolut ha en tomatplanta och det fick hon förstås.

En mycket stolt tjej hade blomsterpåsarna i sitt knä på vägen hem. Hon provsmakade en tomat också och var mer än nöjd.


Väl hemma fick hon plantera sina blommor och frön som hon köpt, och det klarade hon fint med rätt hjälp (även om vi fick rätta till lite i efterhand).


Sen skulle det vattnas.


En liten pool fylldes med vatten till alla insekter, fåglar och igelkottar som vill bada eller dricka.


Vi gjorde två skyltar som Sandra satte upp vid sitt fina hotell och nu är det klart. Vi hoppas på många gäster i sommar.En strålande glad tjej som ”kan själv” när anpassningar, vägledningar och förberedelser är rätt.
.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Så himla fint det blev, förstår verkligen att hon är stolt och det ska ni vara också som förberett ett så stort projekt och fått henne att vara så engagerad och fått henne känna att hon verkligen KAN. Det kommer bli en spännande sommar att titta till och sköta både restaurang och hotell. Lycka till !!!

Mette sa...

Har funderat över en sak. Jag förstår varför ni har censur över ansiktena, men ni hade det inte förut för Sandra? Vad fick er att ändra er? Menar inget illa, är bara nyfiken :)