måndag 31 augusti 2015

Huvudfoting

Sandra ritar väldigt detaljerat när hon är på ”rätt rithumör” och när hon ritar en person noggrant, men hon glömmer ibland själva kroppen. Det finns både ögonfransar, öron, tänder, klocka, och gylf, men ingen kropp. (Gylfen kan misstolkas för den oinvigde eftersom den hamnar under hakan mellan två ben... ;))

I helgen har Sandra gjort ett eget jobb-material som jag ska färdigställa lite.


Jag hittade figurerna på nätet, och Sandra har färglagt dom. Tanken är att hon ska få in kroppen i sin helhet på människan. Om det funkar vet jag inte, men roligt har vi haft och Sandra är så stolt över sitt egengjorda fina jobb.

Det slog mig när hon provade det sen, att hon började med huvudet, sen la hon benen en bit under och sen kroppen däremellan. Sist la hon armarna på plats.


Det slog mig också att hon valde flickans huvud och kjolen, eller pojkens huvud och byxorna. Hon satte också den tröja som hörde till flickan på henne, och ”pojk-tröjan” på pojken. Det var lite intressant, för jag gjorde figurerna lika stora med flit, just för att det inte ska gå att sätta ”fel” utan alla varianter blir rätt. Tydligen har hon mer koll på ”flicka” och ”pojke” än vad jag visste.

Nu var inte syftet med det här jobbet att se skillnad på könen, det är inget vi lägger nån större vikt på, eftersom det kan variera väldigt hur man ser ut och vilken läggning man har. Dom gånger Sandra har tagit upp ämnet själv så har jag alltid försökt att svara neutralt. Jag säger t.ex. aldrig att pojkar inte har kjol, för det kan dom ju ha ibland dom som vill det. Men hon har tydligen snappat upp det där ändå. Eller så visste hon hur figuren hon själv färglagt skulle se ut?!

Jag har skrivit ut fler människor, som är färglagda redan, och dom har Sandra inte sett. Det ska bli intressant att se om hon skiljer på pojkarna och flickorna då med.


Men syftet med övningen är, som sagt, att få in en kropp mellan huvudet och benen. Jag undrar vad det är som gör att hon missar den. Jag antar att den inte är viktig för henne och hon inte ”ser” den lika mycket som alla detaljer hon lägger märke till. Lite spännande är det allt.

Snart tar vi helg här och min utmaning blir att inte gå till jobbet förrän jag börjar jobba på onsdag klockan 7.40. Tror ni jag klarar det?! Jag ska iallafall börja träna på det nu när jag snart inte behövs där mer :)

Må så gott!

.

Inga kommentarer: