torsdag 27 augusti 2015

Lite skit i hörnen, men solen lyser starkare

Så kom första avslaget, som väntat. Jag menar, vi känner vår kommun ganska väl vid det här laget och att dom skulle försöka underlätta nåt för oss utan att det står i lagen att dom måste, det är liksom uteslutet. (Det hjälper inte ens alla gånger att det står att dom måste, för den delen)


Ett extra korttidsdygn för att hinna hålla i verksamheten som kommunen inte klarar att anpassa var det vi hade sökt. För att vi aldrig känner oss riktigt lediga. Och för att Sandra är hemma även när hon är på jobbet, så det är bara (!) på korttidsdygnen som vi har möjlighet att försöka vara lite lediga, och fria.

För att vara lediga när Sandra är hemma med andra assistenter ger inte samma möjligheter som att vara lediga på riktigt. Vi kan ju inte röra oss fritt, inte duscha när vi vill, inte städa, eller vistas i källaren och inte ens vara ute på tomten som vi vill. Men, kommunen har möjlighet att rida på paragraferna, eftersom dom inte vill försöka hjälpa oss. Att hjälpa oss skulle inte strida mot lagen ett dugg, men dom måste ju inte…

Nåja, vi kan nog vinna om vi överklagar och får fram behoven ordentligt. Men vi skiter i det, faktiskt. Det är inte värt det! Vi kommer nu istället satsa på att så småningom utöka assistansen. Det kommer ta tid, men då får det väl göra det då. Det är ju framtidsmål som vi behöver nå hursomhelst. Vår energi är dyrbar och vi slösar den inte på meningslöst skit! Att vi har behov av lite ledigt skiter kommunen i, och då får vi lösa det själva. (Som allt annat)

Vi har bett om korttids dagtid i höst, för att vi assistenter ska på utbildning då. Så vi vill att Sandra är kvar på korttids till 14.00 istället för till 8.00 en dag. Det ska bli väldigt intressant att få svar från personen som ska avgöra vårt behov. Fick korttidspersonalen bestämma hade det inte varit några problem. Jag ska inte ta ut nåt i förväg, men med erfarenheterna jag har från vår kommun så vet jag ju vad jag tror ändå.


Men nu fokuserar vi på trevligare saker :) Sandra är lite skör, men funkar bra och har klarat att vara ”på jobbet” varje dag, hela dagarna, sen vi anpassade rätt i somras. Det ni! Vi söker fortfarande assistenter och dom handplockas förstås. Det är så viktigt att det fungerar, så det får hellre ta tid och bli rätt. Just nu fungerar det väldigt bra och ser ljusare ut än det har gjort på länge. Ja, sen Sandra slutade skolan, faktiskt.

Jag börjar känna att vi snart kan vara lite ordentligt lediga igen. Och så småningom kunna få mer avlösning även hemma i vardagsrutinerna. Det tror vi på, även om vägen dit är lång. Det känns inte som nån omöjlighet längre, utan fullt möjligt. Det är faktiskt fantastiskt!

Dessutom har Sandra superhärliga assistenter som längtar till jobbet, skrattar mycket, läser av Sandra, och bara är bäst, helt enkelt! Det är faktiskt ännu mer fantastiskt och härligt :)


Idag är jag ledig och Sandra ska jobba med två av sina fina assistenter. Jag har inga planer än så länge, men vi får väl se när dagen har kommit igång. Ärenden, småpyssel eller bara vara. Alltid blir det nåt och det brukar bli bra.

Må allra bäst!

.

Inga kommentarer: