fredag 28 augusti 2015

Ledighetsträning och målande pedagogik

Det blev inget avslag på nästa ansökan, kors i taket. Fast det kunde inte bli det heller, för då hade kommunen brutit lite för mycket mot lagen. Däremot kommer det bli svårare att få det som Sandra behöver. Men jag lägger ingen energi på det, eftersom Sandra mår bra nu.

Det är nämligen så att vi har ansökt om en för Sandra anpassad daglig verksamhet, där både anpassningar och målet med verksamheten finns med i ansökan. Anledningen till det är inte att bråka, eller ”få rätt” eller nåt akut för Sandras mående, utan helt enkelt bara för att det är kommunens ansvar och inte vårt, och att vi inte har råd att bekosta materialet som går åt. Egentligen också för att vi inte vill lägga all vår fritid på att planera och fixa allt, men det kommer vi aldrig få hjälp med i den här kommunen så det tänker jag inte irritera mig på. det kommer lösa sig när Sandra flyttar hemifrån.


Men får Sandra bara sin hab-ersättning på 50:- om dagen så är det en iallafall en hjälp för oss när vi ska köpa papper, lim, färg, patroner och annat förbrukningsmaterial. Det är liksom allt vi vill, egentligen. För något annat tror vi inte att kommunen klarar att anpassa rätt, och vi låter inte Sandra vara försökskanin fler gånger!

Ja, nu ligger bollen hos chefen som ska verkställa det vi har ansökt om, och det får hon faktiskt ta hand om själv. Vi kan inte göra mer och har ju redan ordnat med anpassningar som fungerar. Vi har dessutom gjort dom största inköpen så det är inget av det som vi tänker bråka om, utan är helt nöjda med lite hjälp till förbrukningsmaterial. För det är ju faktiskt inte vi föräldrar som ska ordna med Sandras hela dagar när hon är vuxen.

Det var det om det. Igår var Sandra lite skör, och vi får nog lägga ribban ganska lågt idag med, antar jag. Damen hade fått måla sina trolldegsfigurer, och titta så fina dom blev :)


Vi tänkte lacka dom sen, och använda dom till Sandras egna sorteringsjobb, eller nåt.

Jag var ju ledig igår, men har inte riktigt kommit in i den där ”ledighetskänslan” än. Jag har väldigt svårt att bara njuta av det, men jag lär mig väl så småningom, vartefter det börjar fungera igen. Det finns ju alltid nåt att göra när man har det pedagogiska ansvaret för en verksamhet. Igår blev det lite bilder utskrivna, utklippta och laminerade, och lite funderingar och planeringar i huvet.

Idag ska jag jobba igen och vips så har ännu en vecka gått. Och ve-o-fasa, snart även ännu en månad!! Hjälp! Vart tar all tid vägen, egentligen? Är det höst redan? Jag som inte har hunnit känna sommar än…


Trevlig helg, gott folk!

.

1 kommentar:

Mia sa...

Söker bloggvänner att byta tanka med om livet m.m.
Välkommen att kika in i min blogg om du är gammal eller ny spelar ingen roll utan VÄLKOMMEN!