lördag 8 augusti 2015

Wow!

Vilken enorm skillnad att planera nu, när vi kan koncentrera oss på Sandra och hennes anpassningar och inte har några hinder i det vi bygger upp. Alltså, så långt vi har kommit på knappt två veckor hann vi aldrig komma på dv under dom tre månader som Sandra gick där, då nästan all planering gick åt till att anpassa oss efter andra.

När jag läste igenom protokollet från gårdagens planeringsdag och såg hur mycket bra anpassningar och vilket bra tänk det ligger bakom allt vi pratade om, så blir jag lite fånigt lycklig. Så tacksam över fina assistenter som bara tycker om Sandra så mycket. Man blir nästan lite tårig av sånt ♥


Vi kände att det är dags att införa nästa aktivitet på schemat, så från nästa vecka blir det skapande två fm i veckan. Resten är ”jobba i bänken” tills Sandra är redo att gå vidare. Vi försöker skynda långsamt, men balanserar lite på gränsen för att det ska fortsätta vara roligt för henne. Det är inte så lätt att hitta lagom och det brukar alltid bli bakslag för man tror att det går bra att köra på fortare än vad Sandras ork hinner med.

Men skapande kan man göra ganska kravlöst, och ganska likt ”jobba i bänken” så det är en perfekt aktivitet att börja med för att fylla på med variation.

Sen börjar vi assistenter att spåna lite på nästa aktivitet som ska in i schemat. När det blir dags avgör ju förstås Sandras ork, men vi måste börja lägga upp en bra plan för det. Det som ska in är tvätt och Sandra får börja med att byta handdukar. Vi pratade igenom lite idéer för upplägget och funderar vidare på det ett tag. Det lär inte bli dags än hursomhelst.

När vi skulle planera ”tvätt” för Sandra på dv, så kom vi inte så långt eftersom vi inte hittade någon bra lösning på hur vi med säkerhet kunde undvika krockar med andra människor när Sandra lämnade sitt rum. Sen skulle vi få ”pedagogiskt stöd” och bad om hjälp för upplägget, men den (supergulliga ska tilläggas) pedagog som skulle hjälpa oss hade massor med andra uppdrag och liksom inte tid. Så igår kom vi väldigt mycket längre i våra ”tvätt-planer” än vi nånsin skulle kommit på dv. Vi är ju inte precis några pedagoger, men jag tycker nog vi kan ganska bra på egen hand ändå.


Idag ska Sandra till frissan, och det får räcka med utmaning för damen den här helgen. Resten blir så lugnt som det brukar och troligtvis en hel del tjat om måndagen.

Må finemang!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Där håller jag inte med dig alls, att ni inte är några pedagoger alltså. Visst är ni pedagoger och dessutom bra pedagoger. Ni har kanske intern specialpedagogs utbildning, men fasen så mycket mer erfarenhet. Kram till er alla.