tisdag 15 oktober 2013

Teknikens under

Ibland hade det varit bra med en tonåring i huset, som kunde hjälpa oss med det tekniska. Göran brukar kunna klura ut det mesta om han får hålla på ett tag, men ingen av oss är särskilt bra på det där med datatekniska nymodigheter. Man hinner knappt börja fatta en nyhet förrän det har kommit tio nya, liksom.

Bara en sån sak som min iPhone, som är bra på alla sätt och vis men det tog nog ett år innan jag fattade att den funkar bättre om man laddar hem lite appar, haha! Nåja, sen bytte jag dator, och plötsligt går telefonen inte att uppdatera?

Och utan uppdateringen går det inte att ladda hem, förnya eller köpa appar! Och vissa appar behöver uppdateras för att funka, så med andra ord funkar inte telefonen som den ska längre, fast det inte är nåt fel på den.

Så klart att det går! Bara det att jag inte vet hur. Jag försökte uppdatera telefonen och kopplade den till datorn, då slocknade datorn och fick felsökas, så nu vågar jag lixom inte försöka mer. Fb funkar inte, mailen funkar ”sådär” wf går inte att uppdatera eller välja betalversionen och nya appar som man vill ha går som sagt inte att hämta eller köpa. Men så länge Spotify funkar får man ju vara glad iaf.

Och Göran har problem med sin dator och har hållit på med den ett par dagar. Hans dator är väl en fem år, men funkar bra. Eller har iaf funkat bra, tills nu. Det är troligtvis en inställning som han har lyckats få till en gång förut, som har återställts efter uppdatering av virusprogrammet, eller nåt. Gissar vi, tekniska genier ;)

Men det var så krångligt att hitta den där inställningen och han kommer inte ihåg hur han gjorde. Så han pysslar väl vidare ett tag till så får vi se om han klurar ut det eller måste köpa en ny dator.

Suck! Man blir ju handikappad när man inte kan sånt där tekniskt idag. Man är ju helt beroende av att det funkar, liksom.

För att inte tala om alla hjälpmedel som finns, om man kan. Sandra skulle säkert ha nyttan av en iPad och olika appar som finns som hjälpmedel till både det ena och det andra med bilder och scheman och allt vad det är. Men vi kan inte sånt.

Vi kan inte ens det program som Sandra har som hjälpmedel i datorn nu, så vi kan bara använda det till viss del och det blir snabbt inaktuellt nu när jag inte ens kommer ihåg hur man får in nya foton i programmet, vilket skulle behövas om vi ska kunna använda det på ett bra sätt.

Jag börjar förstå känslan den äldre generationen kände när vi ungdomar fixade videoboxar och trasslande kassettband medan dom kliade sig i huvet, hahaha! Fast, visst är det mer avancerat nu?!! Eller är det bara åldern??


Vi skulle behöva hyra nån dataexpert som kom hit och fixade lite åt oss nån gång i månaden, eller nåt.

Ha en skön kväll!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Tråkigt! Har du googlat på det? Annars är tonårspojkar väldigt bra att ha ;)

Kram påre <3
//Bellan