fredag 25 oktober 2013

Det börjar bli reda bland trådarna

Det blev ingen tid över igår, till att förbereda ett blogginlägg idag, men bättre sent än aldrig och nu kommer det.


Det har varit lite halvjobbigt ett tag, med en massa lösa bollar i luften, men nu börjar det ordna upp sig. Vi hade möte igår och kunde planera lite mer inför DV som snart blir på heltid för Sandras del. På lovet sen ska Jane finplanera och förbereda så mycket det går, så allt är klart när Sandra ska börja där en vecka senare.

Dessutom har vi ett par möten att klara av under lov-veckan, men sen tror jag att den intensiva mötesperioden är klar. Det ska bli skönt, men det är ju viktigt med lite extra möten nu, för att få dom där ”bollarna” på rätt platser.

En massa frågetecken har blivit utredda och jag tror att alla inblandade känner sig trygga nu. Det är bara korttidspersonalen som ska möta med oss också. Man måste ju prata ihop sig lite för att det ska bli bra, och för Sandra är det viktigt att alla vet vad som gäller i alla nya situationer, annars blir det lätt kaos.


Nån gång i slutet av lov-veckan är det dags för oss att berätta för Sandra att hon ska sluta i skolan. I vanliga fall berättar vi inte om förändringar förrän det är dags att förändra, helst samma dag, eftersom Sandra hinner stressa upp sig för mycket då. Men det här måste hon hinna smälta, och hon måste få veta att skolan ska sluta innan den är slut, så hon hinner förstå att det är sista dagarna hon kommer vara där.

Ja, förstår det gör hon kanske inte, men vi måste ge henne chansen att bearbeta det lite innan sista dagen. Eftersom det är nytt för alla så vet ingen vilket sätt som är bäst, men vi får göra det så bra vi tror att vi kan iaf.

Det ska bli skönt på många sätt att få koncentrera oss på det som ska vara och släppa resten, samtidigt kommer vi självklart sakna det fina vi måste lämna bakom oss nu. Världens bästa skola och världens bästa taxi-chaufför, som båda har varit en stor del i att Sandra har mått så bra dom senaste tio åren.


Men nog om det för nu. När Sandra kom hem igår var hon jättetrött, förstås. Vi bara hoppas att hon ska orka dom här dagarna som är kvar, så vi inte behöver skjuta fram skolavslutningen. Kvällen gick iaf bra, förutom lite oro som Sune ställde till med så damen vaknade lagom när jag tänkte gå och lägga mig. Typiskt. Men hon somnade om efter ett tag, och jag tror att hon har sovit bra hela natten.

Morgonen gick bra och damen kom iväg till sitt DV som planerat. Nästa vecka är det ju lov och sista lovet som Sandra har fritids, eftersom vi inte kommer att ha något behov av det sen. Vi får väl se hur mycket hon orkar, men på fredagen ska hon till DV som vanligt, är det tänkt, och det känns ju viktigast.


Korttids, som är samma ställe som fritids, kommer ju Sandra ha kvar som tidigare, så länge hon fortfarande bor hemma. Så får det bli ett tag nu, dels för att vi inte har kommit så långt i boendefrågan, och dels för att vi inte kan röra till med mer på ganska länge nu. Först och främst måste DV funka och bli tryggt för Sandra, innan vi kan gå vidare.

Sen behöver nog vi föräldrar andas lite innan vi på allvar orkar dra igång näste grej. Eftersom det i dagsläget inte finns något passande boende, så lär det bli en process, men vi ska iaf ta upp frågan när vi har nästa möte med LSS-handläggaren om ett par veckor.


Nu ska jag hoppa in i duschen här, sen blir det nog Spotify och slappa resten av den här ledigheten innan vi tar helgen.

Ha det fint!

.

Inga kommentarer: